9.12.2016 14:30

Μέτρο στήριξης και κοινωνικής δικαιοσύνης η αναστολή αύξησης του Φ.Π.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στήριξη στις τοπικές κοινωνίες, νίκη των διεκδικήσεων των πολιτών και υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων,αποτελούν τη μετάφραση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση της σημειώνει:

"Η Αναστολή  αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και για όσο διάστημα μαίνεται η προσφυγική κρίση αποτελεί μέτρο στήριξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αποδεικνύει επίσης ότι οι συλλογικές διεκδικήσεις των τοπικών κοινωνιών του Βορείου Αιγαίου απέδωσαν και ότι οι αγώνες μόνο όταν δίνονται συνολικά αποδίδουν.

Με τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού υλοποιείται  η δέσμευση της κυβέρνησης  ότι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους θα αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Αυτή η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων, είναι το ελάχιστο , για όλους τους συμπολίτες μας που από το 2010 έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις τους και αντίστοιχη επιδείνωση των συνθηκών της ζωής τους.

Στη ουσία γίνεται πράξη μια παλιότερη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Χορηγούνται  άμεσα, ενόψει εορτών, 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ.

Το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου στήριξε και θα στηρίζει τους αγώνες των συμπολιτών μας για κοινωνική δικαιοσύνη και για  καλυτέρευση της ζωής τους  από την  πολυετή κρίση που είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων  πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ