14.12.2016 11:24

Μία ημέρα μετά τη Νίσυρο

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με επιφυλακτικότητα και συγκρατημένη αισιοδοξία υποδέχθηκαν οι παραγωγικοί φορείς της Χίου τις κυβερνητικές εξαγγελίες που ακούστηκαν διά στόματος Πρωθυπουργού το μεσημέρι της Τρίτης από τη Νίσυρο.

Παρότι στο σύνολό τους οι φορείς κάνουν λόγο για θετικές κινήσεις όλοι περιμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων που όπως επισημαίνουν πολλές φορές έχουν εξαγγελθεί αλλά ουδέποτε έχουν εφαρμοστεί

Γιώργος Τούμπος- Πρόεδρος Ε.Μ.Χ.

«Αυτά τα έχουμε ξανακούσει. Τα νησιά πρέπει επιτέλους να μπουν σε διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ορισμένα από αυτά που εξαγγέλθηκαν είναι σημαντικά αλλά πρέπει να τα δούμε και στην πράξη. Οι ντόπιοι θα πρέπει να στηριχθούν ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν και να δημιουγήσουν στα νησιά μας».

Γιώργος Γεωργούλης- Πρόεδρος Επιμελητηρίου

«Αν αυτά που λέει θα τα κάνει,  τότε καλώς να τα κάνει. Όμως έχουμε φάει υποσχέσεις με το κουτάλι. Αυτά τα μέτρα θα κριθούν  από την άμεση υλοποίησή τους, διαφορετικά πρόκειται για προεκλογικές εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία των νησιών μας».

Μανώλης Βουρνούς- Δήμαρχος Χίου

«Περιμένω να δω πώς αυτές οι εξαγγελίες θα φθάσουν στους δημότες και πόσες τελικά από αυτές θα γίνουν πραγματικότητα. Από εκεί θα κριθεί και η κυβέρνηση και η αποτελεσματικότητα των όσων εξαγγέλθηκαν».

Γ. Γεωργούλης- Πρόεδρος Κτηνοτρόφων

«Είναι θετικές οι εξαγγλίες όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση το «τι» και το «πως». Μέχρι τότε δεν αλλάζει κάτι για εμάς».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ