23.11.2016 14:06

Μια… μεταμορφωμένη ερώτηση

Στο θέμα των μεταμορφώσεων του ανύπαρκτου σχεδίου της κυβέρνησης για το προσφυγικό εστιάσει ερώτηση του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο βουλευτής Ν. Μηταράκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: «Οι Μεταμορφώσεις ενός ανύπαρκτου σχεδίου για το προσφυγικό και οι εντυπώσεις της Χιακής κοινωνίας»

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των αποφάσεων της για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού στη Χίο, ανακοίνωσε στις 9/9/2016 μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών την πρόθεση της να λειτουργήσει στο Μερσινίδι «ένα ενδιάμεσο κέντρο κράτησης για τους μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά». Για το σκοπό αυτό ξεκίνησε άμεσα και τις εργασίες ανακαίνισης του χώρου και την εγκατάσταση συρμάτινου φράχτη περιμετρικά του κέντρου.

Οι εργασίες αυτές σταμάτησαν λόγω των συντονισμένων – δικαιολογημένων αντιδράσεων των κατοίκων της Χίου αλλά και την άρνηση της  Ιεράς Μονής – στην οποία ανήκει ο χώρος – να μετατραπεί το Μερσινίδι σε φυλακή. Μπροστά στα νέα δεδομένα, η κυβέρνηση με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε στις 8/11/2016 έκανε γνωστό ότι το Μερσινίδι, θα λειτουργήσει προσωρινά «ως προαναχωρησιακό κέντρο»!

Οι… μεταμορφώσεις του κυβερνητικού σχεδίου δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Κατά την διάρκεια της εκδίκασης των Ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η  Μονή Μερσινιδίου, ο νομικός σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου ισχυρίστηκε ότι όλα όσα ακούστηκαν για τη λειτουργία Κέντρου φύλαξης παραβατικών στο Μερσινίδι δεν ευσταθούν και ότι εκεί απλά θα φιλοξενούνται όσοι είναι υπεράριθμοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ!!!

Τα παραπάνω γεγονότα προκάλεσαν στην τοπική κοινωνία της Χίου μια μεγάλη απογοήτευση καθώς αποδεικνύεται ότι ούτε σχεδιασμός υπάρχει και ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να τους εμπαίξει και να τους παραπλανήσει. Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Εάν θεωρεί ότι με όλες αυτές της παραπλανητικές διαβεβαιώσεις της τοπικής κοινωνίας θα μπορέσει να επιλύσει τα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει στο νησί της Χίου εξαιτίας του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών;

2. Τι απαντάει στους κατοίκους της Χίου που βλέπουν πίσω από αυτές τις αντιφατικές και παραπλανητικές δηλώσεις μια προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει την τοπική κοινωνία προ τετελέσμένων γεγονότων και να επιβάλει τελικά τις απόψεις της;

3. Τι ακριβώς προτείνει να πράξει στη Χίο για την αποσυμφόρηση της νήσου;

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ