13.12.2016 10:41

Μικρό καλάθι από τη Νίσυρο

Εν αναμονή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού που θα γίνουν σε μια περίπου ώρα από τη Νίσυρο, οι νησιώτες δεν μπορούν παρά να κρατούν μικρό καλάθι. Από εξαγγελίες και κούφια λόγια περί νησιωτικότητας έχουμε χορτάσει, πολύ δε περισσότερο όταν αυτά επαναλαμβάνονται με μαθηματική ακρίβεια σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Εκτός από την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Όπως σημειώνεται, η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδος, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των  νησιών.

Την ουσία όλων αυτών θα διαπιστώσουν για ακόμη μια φορά οι νησιώτες στην καθημερινότητα τους, αφού κλείσουν οι προβολείς και αναχωρήσουν οι επίσημοι.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ