21.12.2016 19:10

Ν. Μηταράκης: «Η Κυβέρνηση έδωσε μόνο 12 μήνες ανάσα»

Για ανάγκη ισοδύναμων μέτρων με σκοπό τη στήριξη των νησιωτών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, κατηγορώντας παράλληλα την Κυβέρνηση ότι παρέδωσε τον μειωμένο Φ.Π.Α. στην τρόικα παρότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιστάθηκαν σθεναρά.

Αναλυτικά ο κ. Μηταράκης αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην πράξη στην αρχή της νησιωτικότητας. Ως Κυβέρνηση, παρά τις έντονες πιέσεις της Τρόικα, προστάτευσε το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως Πρωθυπουργός, τον Ιούνιο του 2015 με την περίφημη επιστολή του προς τον κ. Γιούνκερ, παρέδωσε αυτό το μέτρο.

Σήμερα, η Κυβέρνηση υποχώρησε υπό την πίεση των νησιωτών και δίνει 12 μήνες παράταση.

Εμείς, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, θα στηρίξουμε αυτήν την παράταση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε.

Η Κυβέρνηση έκοψε τον μειωμένο συντελεστή και απλώς μας έδωσε 12 μήνες ανάσα.

Ο Πρωθυπουργός, στο πρόσφατο διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου, είχε μιλήσει για μία παράταση για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση. Υπαναχώρησε και σε αυτό και τώρα η παράταση θα ισχύει μόνο μέχρι το Δεκέμβριο του 2017.

Δεν είναι λύση αυτό.

Οι πολίτες της Χίου, όπως και όλων των νησιών, απαιτούν μία μόνιμη λύση που να αφορά όλα τα νησιά. Αυτό απαιτεί το Σύνταγμα.

Εμείς θα πιέσουμε την Κυβέρνηση ώστε να φέρει τα απαραίτητα ισοδύναμα μέτρα για να βρεθεί αυτή η μόνιμη λύση.

Πρέπει να μην ξεχνάνε ποτέ οι νησιώτες όμως ότι η κατάργηση του ΦΠΑ έχει ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ.»

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ