16.12.2016 12:09

Το σφάλλειν ανθρώπινο, το εμμένειν σατανικό

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΖΟΥΡΑΡΙ

Να ανασκευάσει τη δήλωση του θα ζητήσει από τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι με επιστολή διαμαρτυρίας του το Επιμελητήριο. Στην χθεσινή του συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ζαχ. Μαϊστράλης, ζήτησε να αντιδράσουν έντονα  σε αυτή την ανιστόρητη δήλωση και ο πρόεδρος Γ. Γεωργούλης την χαρακτήρισε ασέβεια στους κατοίκους των ακριτικών νησιών

«Όταν ακούμε τέτοιες  δηλώσεις  από πρωτευουσιάνους νοιώθουμε λίγο άσχημα», τόνισε και παρουσίασε το κείμενο ψηφίσματος που ενέκρινε ομόφωνα το Σώμα. Ο Ζ. Μαϊστράλης το χαρακτήρισε πολύ ήπιο και πρότεινε να ζητηθεί η αποπομπή  Ζουράρι από την κυβέρνηση και να κηρυχθεί ανεπιθύμητος στη Χίο. Η πρόταση του θα περιληφθεί σε άλλη επιστολή.

Μας δίνουν

«Αν δείτε τις Τούρκικες εφημερίδες τις τελευταίες μέρες γράφουν οι Έλληνες μας δίνουν νησιά! Ξεκάθαρα πράγματα, το  είπε ένας υφυπουργός ο οποίος  είναι μορφωμένος, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι είναι και έξυπνος», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος.

«Εμένα που είμαι νησιώτης με εξοργίζει. Μην ξεχνάμε ότι σε αυτά τα νησιά ανήκει και η Αιγνούσα. Η κυβέρνηση έχει  εξαγγείλει ότι θα κοιτάξει τα νησιά. Ποια; Αυτά που  θα δώσει ή αυτά που θα κρατήσει, να μας το ξεκαθαρίσει», τόνισε.

«Πρέπει να ζητήσουμε την άμεση απομάκρυνση του, είναι επικίνδυνος. Μπορεί να εννοούσε άλλα, αλλά  αυτοί που το άκουσαν και το έγραψαν στις Τούρκικες εφημερίδες το ερμηνεύουν διαφορετικά και αυτοί  έχουν βλέψεις. Πρέπει να δηλώσουμε ότι στη Χίο είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο».

Γελοίο

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα καταδίκασε τη δήλωση Ζουράρι και ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος συμφώνησε με τον Ζ. Μαϊστράλλη ότι μια τέτοια δήλωση είναι λόγος αποπομπής από την κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί  κανείς παρά να τονίσει το γελοίο του πράγματος. Είναι γελοίο και επικίνδυνο το να βγαίνει υφυπουργός της κυβέρνηση ή και βουλευτής  να λέει τέτοια πράγματα, ακόμη και αν τα λέει σε άλλο πλαίσιο και με άλλο τρόπο. Συμφωνώ σε ότι λέει ο Ζ. Μαϊστράλης. Είναι λόγος παραίτησης, είναι λόγος  αποπομπής  από την κυβέρνηση, δεν μπορείς να παίζεις με αυτό, εκτός αν το ανασκευάσεις πλήρως. Το πνεύμα στο οποίο είναι γραμμένη η επιστολή είναι εξαιρετικό και μπορούμε να προσθέσουμε μια άλλη επιστολή στην οποία να ζητάμε την παραίτηση του».

 

Η επιστολή/ψήφισμα

«Αγαπητέ κ. Ζουράρι απευθύνομαι σε εσάς, απασχολώντας σας ελπίζω δημιουργικά, για να σας επισημάνω ότι είναι πιθανότατο εμείς οι δύο να έχουμε διαφορετική οπτική από την οποία εκτιμούμε τα τεκταινόμενα. Και τούτο συμβαίνει διότι εγώ έχω πολλές φορές ξυπνήσει από τους ήχους των κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών. Έχω δει πολλές φορές το νησί μου ντυμένο στο χακί και έχω ανησυχήσει επανειλημμένως από οποιαδήποτε αναταραχή συμβαίνει στη γείτονα χώρα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι  θα μου ήταν εντελώς αδύνατο να χρησιμοποιήσω αυτό το σχήμα καθ’ υπερβολή λέγοντας ότι και να χάσουμε  κάποια νησιά δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Με αυτό τον τρόπο θα  επεδείκνυα ασέβεια προς όλους αυτούς που έχουν πληρώσει με τη ζωή τους αυτή την εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα  στις δύο χώρες, την οποία εσείς με νεότερη δήλωση σας υποβαθμίζετε ίσως επειδή μένετε πλέον στην πρωτεύουσα. Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε πλέον τη ρήση το σφάλλειν ανθρώπινο, το εμμένειν σατανικό.  Ελπίζω να έχετε έως αυτή τη στιγμή αντιληφθεί τις συνέπειες της αμετροέπειας σας και να προβείτε άμεσα σε  πλήρη ανασκευή των δηλώσεων σας.»

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ