26.12.2016 10:25

Στην κατηγορία των «ακουστικών» βουλευτών ο Ανδρ. Μιχαηλίδης

Στην ευρεία ομάδα (50 στους 300) της Βουλής οι οποίοι αρέσκονται να ακούν αντί να μιλούν κατατάσσει το thetoc τον βουλευτή Χίου Ανδρ. Μιχαηλίδη.

Με βάση τα στοιχεία του περιοδικού «Βουλή και Ευρωβουλή» από τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και διεξήχθησαν οι τελευταίες εθνικές εκλογές έως τον περασμένο Οκτώβριο όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία και παρά το πλούσιο νομοθετικό έργο, που με τη σειρά του δίνει σημαντικές ευκαιρίες παρέμβασης, αρκετοί είναι οι βουλευτές, κυρίως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι περισσότερο παρακολουθούν παρά διαμορφώνουν με τις ομιλίες τους το κοινοβουλευτικό έργο. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται στην ομάδα των βουλευτών που έχουν τοποθετηθεί από μικροφώνου στη Βουλή μόλις 4 φορές.

Οι «άλαλοι»

Πέρα από τους δυο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά άλαλοι, κατά τα στοιχεία,  έχουν μείνει και οι Κώστας Κουκουδήμος (ΝΔ), Γιώργος Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ), Ηλίας Κωστοπαναγιώτου (ΣΥΡΙΖΑ), Γιωργία Μαρτίνου (ΝΔ), Θεμιστοκλής Μορφίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Χριστόφορος Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

Από μια ομιλία έχουν κάνει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δέδες και Ζωή Λιβανίου.

Την ομάδα των βουλευτών που έχουν ανέβει δύο φορές στο βήμα πλαισιώνουν ο Μανώλης Θραψανιώτης (ΣΥΡΙΖΑ) η Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ), ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κωνσταντίνος Σέλτσας (ΣΥΡΙΖΑ), η Ελένη Σταματάκη (ΣΥΡΙΖΑ), ο Γρηγόρης Στογιαννίδης, η βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη και ο Θόδωρος Παραστατίδης.

Τρεις ομιλίες έχουν κάνει ο Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ), η Σωτηρία Βλάχου (Χρυσή Αυγή), ο Στέργιος Γιαννάκης (ΝΔ), ο Στάθης Γιαννακίδης (ΣΥΡΙΖΑ), ο Χουσείν Ζεμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιώργος Καίσας (ΣΥΡΙΖΑ). ο Αστέριος Καστόρης, (ΣΥΡΙΖΑ), ο Νίκος Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ), ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης (ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιωργος Πάλλης (ΣΥΡΙΖΑ) ο Γιώργος Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ), ο Δημήτρης Ρίζος (ΣΥΡΙΖΑ)

Τέσσερις ομιλίες έχουν στο ενεργητικό τους ο Σωκράτης Βαρδαλής (ΣΥΡΙΖΑ) ο Κωνστασσντίνος Γκιουλέκας (ΝΔ) η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αιχάν Καρα Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ), ο Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ) ο Σίμος Κεδίκογλου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Ανδρέας Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ), ο Κωνσταντίνος Μορφίδης (ΣΥΡΙΖΑ) ο Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ), ο Βαγγέλης Μπασιάκος (ΝΔ) ο Γιώργος Ντζιμάνης (ΣΥΡΙΖΑ) ο Γιώργος Παπαφιλίππου ο Μάριος Σαλμάς (ΝΔ), ο νυν υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, η Νίνα Κασιμάτη και ο Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ).

Πέντε ομιλίες έχουν κάνει οι Δημήτρης Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργος Καρασμάνης (ΝΔ) Κώστας Κοντογιώργης (ΝΔ), Κωνσταντίνος Παυλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) Ανδρέας Ριζούλης (ΣΥΡΙΖΑ) Ελισάβετ Σκουφά (ΣΥΡΙΖΑ).

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ