10.4.2024 14:14

Στον Πέτρο Τριπολίτη αφιερωμένες οι δράσεις εθελοντισμού του Let’s Do It Greece (Video)

Στον εθελοντή Πέτρο Τριπολίτη, ο οποίος με το παράδειγμά του ενέπνευσε το εθελοντικό κίνημα στη Χίο μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2012 στο νησί, θα αφιερώσει ο Δήμος Χίου, τις εθελοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής εθελοντικής δράσης «Let’s Do It»

«Στη συγκεκριμένη δράση έχουμε έναν κοινό σκοπό που είναι η ευαισθητοποίηση και η προστασία του περιβάλλοντος και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν και πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία και γενικά όποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει στο συγκεκριμένο κομμάτι. Είναι μια δράση, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου και της Περιφέρειας.

Θέλουμε να ξεκινήσουμε να καθαρίζουμε ορισμένα δάση, χωριά και παραλίες με σκοπό να είναι ευπρεπισμένοι χώροι, να τα προστατεύσουμε από πυρκαγιές ή να προστατεύσουμε ζώα που μπορεί να υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία τους λόγω των στερεών αποβλήτων και φυσικά να περάσει ένα μήνυμα στον καθένα ατομικά ότι πρέπει να σέβεται το περιβάλλον και να κάνει πράγματα, τα οποία θα περάσουν στην καθημερινότητά του», ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Αμέντας.

Στο ίδιο πλαίσιο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Χριστάκης, επεσήμανε την αναγκαιότητα τέτοιων δράσεων, λέγοντας ότι: «Αν θέλουμε τουρισμό, να δείξουμε τον πολιτισμό μας» γιατί η Χίος είναι ένα τουριστικό νησί, οπότε αν θέλουμε να πετύχουμε τουρισμό πρέπει πρώτα οι ίδιοι να φροντίσουμε για τον τόπο μας. Αυτό δείχνει και τον πολιτισμό μας και σαφώς δεν πρόκειται από μία μέρα να το δείξουμε αυτό. Δεν είναι εκείνη η μέρα η αφορμή αλλά είναι ένα ωραίο έναυσμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Θέλουμε να την αφιερώσουμε στον Πέτρο Τριπολίτη, ο οποίος δεν είναι μαζί μας και ήταν ένα υπόδειγμα ανθρώπου και εθελοντή. Είναι μια δράση, η οποία θα είναι για εκείνον και μακάρι όλοι οι άνθρωποι να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να προσφέρουν στον τόπο ανιδιοτελώς, όπως κάνουμε όλοι μας σε όλα τα μέτωπα».  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ