Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με πρωταγωνίστρια την ελληνική γαστρονομία έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ στις 4 Ιουνίου 2020. Διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής με θέμα «Cultural Greek Dinner» ήταν η Ελληνική Πρεσβεία του Ισραήλ σε συνεργασία με τη «Chaîne des Rôtisseurs club of Israel», την παλαιότερη κοινότητα γαστρονόμων στον κόσμο. Σκοπός της, ήταν η προώθηση της Ελληνικής υψηλής γαστρονομίας, η προβολή Ελληνικών προϊόντων και η ενίσχυση της Ελληνοισραηλινής φιλίας.
Στη δεξίωση που προηγήθηκε του δείπνου παρουσιάστηκαν από τον κορυφαίο οινολόγο και δημοσιογράφο για σχετικά θέματα κο Montefiore, ελληνικά εδέσματα, οίνοι, ούζο και μαστίχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το Ούζο Πλωμαρίου ήταν ο πρεσβευτής και το σημείο αναφοράς της κατηγορίας, αφού ο κος Montefiore το επέλεξε για να προβάλει τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο απόσταξής του και κατ’ επέκταση της κατηγορίας. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής εκπομπών γαστρονομίας στο Ισραήλ, Shahar Fernheime και το δείπνο επιμελήθηκε ο διάσημος Ισραηλινός chef, Avshalom-Avsha Atias ο οποίος βασίστηκε σε ελληνικές γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, η μαστίχα, το μέλι, τα ελληνικά τυριά, λαχανικά και άλλα.
Μεγάλοι υποστηρικτές της γιορτής αυτής μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας ήταν το Ούζο Πλωμαρίου και η Μ Dry Mastiha. Το Oύζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια εκδήλωση που αποτελεί φόρο τιμής της ελληνικότητας καθώς είναι το αγαπημένο Ούζο των Ελλήνων και το Ούζο με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές του Ούζου Πλωμαρίου αποτελούν το 58,5% του συνόλου της παραγωγής του και εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο, με το Ισραήλ να αποτελεί σημαντική χώρα-προορισμό. Το Ούζο Πλωμαρίου κέρδισε τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων χάρη στην αναλλοίωτη ποιότητα και ισορροπία του, ενώ η M Dry Mastiha αποτέλεσε το ιδανικό «κλείσιμο» αυτής της γαστρονομικής βραδιάς αφού χάρη στην ισορροπημένη, ήπια γλυκιά γεύση της και στο γνώριμο, ντελικάτο άρωμα της αγαπημένης μαστίχας Χίου, άφησε μια ευχάριστη, δροσερή αίσθηση στο στόμα των προσκεκλημένων.
Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:
Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνει αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.
Λίγα λόγια για την M DRY Mastiha:
Ένα απόσταγμα μοναδικό, που συνδυάζει το ντελικάτο άρωμα της αυθεντικής Μαστίχας Χίου με τη σπιρτάδα του dry spirit. Ένα dry spirit με απεριόριστες δυνατότητες συνδυασμών για τη δημιουργία ξεχωριστών cocktails, με φινέτσα, κοσμοπολίτικο αέρα και άρωμα Μεσογείου, απαλλαγμένο από την έντονα γλυκιά γεύση των λικέρ. Από απόσταξη αυθεντικής Μαστίχας Χίου και βραβευμένη από το διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων World Spirits Award, η M DRY Mastiha, είναι ένα ελληνικό ποτό που αξίζει να έχετε στην κάβα σας αλλά και μια εξαιρετική πρόταση δώρου για τους φίλους σας. Απολαύστε ένα απόσταγμα με λιγότερο γλυκιά γεύση και πλούσιο άρωμα Μαστίχας και ζήστε μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.