Στο houseoftaste.gr μπορείτε να βρίσκετε κάθε εβδομάδα μία συνταγή βασισμένη σε χιώτικα προϊόντα. Άλλοτε πρωταγωνιστής είναι κάποιο τοπικό τυρί, άλλοτε τα εσπεριδοειδή και γενικότερα όλες οι συνταγές περιέχουν ένα τοπικό προϊόν. Για αυτή την εβδομάδα το μενού έχει σαλάτα κινόα με μαστέλο.
ΥΛΙΚΑ
- 2 ματσάκια μαϊντανό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
- 6-7 κρεμυδάκια ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα
- 1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο
- 4 ντομάτες
- 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ φλ. κινόα βρασμένη σύμφωνα με τις οδηγίες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 φέτες Μαστέλο® Καπνιστό αγελαδινό
Για το σερβίρισμα
- φύλλα από σπανάκι
- ραντίσιο
- ντοματάκια
- φρέσκα μανιτάρια
- νεκταρίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ με την κινόα προσθέτουμε κύβους αγγούρι, μαϊντανό, καρέ ντομάτας, φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το ελαιόλαδο με το ξίδι το σκόρδο και τα μυρωδικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με την γεύση μας. Περιχύνουμε την vinaigrette πάνω από την σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού. Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, με τα λαχανικά και το Καπνιστό Μαστέλο που έχουμε περάσει από αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά.
Αυτή η σαλάτα μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο για μερικές μέρες σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη. Ωστόσο για να μην χάσετε την τραγανή υφή του αγγουριού, του κρεμμυδιού και της ντομάτας μπορείτε να τα παραλείψετε στην αρχική παρασκευή και να τα προσθέτετε φρέσκα κάθε φορά που την σερβίρετε. Σε αυτήν την περίπτωση μην περιχύσετε όλο το dressing μεμιάς στη σαλάτα σας, αλλά κρατήστε το στο ψυγείο σε δοχείο καλά κλεισμένο και προσθέτετε ανάλογα κάθε φορά. Καλή απόλαυση!
Αναδημοσίευση από το houseoftaste.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.