Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν οι αστυνομικοί, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακομεταχείριση ζώων. Ο συλληφθείς εντοπίστηκε την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2025, στην περιοχή Θυμιανά, ύστερα από αστυνομική έρευνα που αποκάλυψε παραβιάσεις των κανόνων ευζωίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο άνδρας διατηρούσε σε οικόπεδο δύο σκύλους, χωρίς να τηρεί τις προβλεπόμενες συνθήκες διαβίωσης και φροντίδας τους. Η αστυνομία σχημάτισε εις βάρος του δικογραφία για κακομεταχείριση ζώων, ενώ του επιβλήθηκε και το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Η υπόθεση έρχεται να αναδείξει για ακόμη μία φορά το ζήτημα της προστασίας των ζώων και την ανάγκη αυστηρής τήρησης των σχετικών κανόνων. Οι αρχές επισημαίνουν ότι η κακοποίηση και η αμέλεια απέναντι σε ζώα αποτελούν σοβαρά αδικήματα, που τιμωρούνται τόσο ποινικά όσο και διοικητικά.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.