Στο απροχώρητο έχει φθάσει πλέον το θέμα των καταπτώσεων βράχων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων από το Μερσινίδι μέχρι και το Θόλος, με τους διερχόμενους οδηγούς από Συκιάδα, Λαγκάδα και Καρδάμυλα να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα – γράμματα.
Και μπορεί όλοι οι εμπλεκόμενοι να αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης- αφού δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει η πέτρα- ωστόσο σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θ. Βαλσαμίδη, το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη για το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου.
Έτσι ενώ άλλα σημεία πριν και μετά από αυτό ασφαλτοστρώθηκαν και αποκαταστάθηκε η ασφάλεια του οδοστρώματος, ενώ η ευθεία του Θόλους φωταγωγήθηκε και η γέφυρα του Παντουκειούς ολοκληρώθηκε, το πιο επικίνδυνο κομμάτι έμεινε ως έχει.
Μιλώντας στον «π» ο κ. Βαλσαμίδης εξήγησε ότι ομάδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου μελετά (σ. συντάκτη: εδώ και περίπου ένα χρόνο) τη μορφολογία του εδάφους και αναμένεται – άραγε πότε επιτέλους;- η οριστική μελέτη που θα καταδείξει το ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν και θα προτείνει αντίστοιχες λύσεις.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της μελέτης του ΕΚΠΑ να ακολουθήσει η ανάθεση μελέτης σε ιδιώτη και η προκήρυξη και εκτέλεση του έργου.
Και όλα αυτά όταν πριν από περίπου 7 μήνες Χρ. Καλογήρου και Στ. Κάρμαντζης, διαβεβαιώναν από κοινού ότι το πρόβλημα σύντομα θα λυθεί, θέτοντάς το μάλιστα στη πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τους.
Μέχρι λοιπόν να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να εκτελεστεί το έργο… θα συνεχίσει να βρέχει πέτρες.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.