9.8.2024 1:34

10ωρη ομηρία στον Τσεσμέ επειδή είχε Κυπριακό διαβατήριο

Μια σοβαρή καταγγελία έφτασε στη συντακτική ομάδα του Politischios.gr από τον αναγνώστη μας κ. Σταμάτιο Σπυράκη, ο οποίος περιέγραψε με έντονα λόγια την εμπειρία του στα σύνορα της Τουρκίας στο τελωνείο του Τσεσμέ. Ο κ. Σπυράκης ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του, κυπριακής καταγωγής, δεν επετράπη να εισέλθει στη χώρα λόγω των ταξιδιωτικών εγγράφων που έφερε, γεγονός που αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκάθαρη φυλετική διάκριση.

Το ζευγάρι έφτασε στον Τσεσμέ στις 9 το πρωί της προηγούμενης ημέρας, έχοντας προγραμματίσει τις διακοπές τους σε διάφορες τοποθεσίες της Τουρκίας. Ωστόσο, η είσοδος στη χώρα δεν επετράπη στη σύζυγο του κ. Σπυράκη λόγω της κυπριακής της καταγωγής και των κυπριακών διαβατηρίων που έφερε. Όπως υποστηρίζει ο κ. Σπυράκης, οι τουρκικές αρχές δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που τους οδήγησε στην απόφαση να απορρίψουν τα έγγραφα και να τους εμποδίσουν την είσοδο.

Η κατάσταση πήρε δραματική τροπή όταν οι τουρκικές αρχές κράτησαν το ζευγάρι στο τελωνείο για περισσότερες από 10 ώρες, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και στερώντας τους οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας. Ο κ. Σπυράκης περιγράφει την εμπειρία τους ως «ομηρία», τονίζοντας ότι βρέθηκαν απομονωμένοι, χωρίς πρόσβαση σε τηλέφωνο ή ίντερνετ, καθιστώντας την επικοινωνία με τον έξω κόσμο αδύνατη.

Τελικά, στις 19:00 το απόγευμα, οι αρχές τους επέβαλαν την επιστροφή στη Χίο με το επόμενο διαθέσιμο πλοίο. Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη τους ανάγκασε να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους σε δύο ξενοδοχεία σε Παμούκαλε και Μαρμαρίδα, προκαλώντας τους μεγάλη απογοήτευση.

Αποφασισμένος να μην αφήσει την υπόθεση να περάσει απαρατήρητη, ο κ. Σπυράκης δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά για να δικαιωθεί τόσο για τις «φυλετικές διακρίσεις» που υπέστησαν όσο και για τις ώρες «ομηρίας» που βίωσαν στο τελωνείο του Τσεσμέ. Όπως σημειώνει, έχει ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τα ίδια ταξιδιωτικά έγγραφα χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ