5.9.2024 11:27

ΑΔΕΔΥ - 3ωρη στάση εργασίας για την υγεία αύριο Παρασκευή

Η ΑΔΕΔΥ Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες του νησιού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12:00, μπροστά από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου. Παράλληλα, έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, διεκδικώντας άμεσες λύσεις για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Χίου. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για όλους τους πολίτες.

Πιο αναλυτικά, η ΑΔΕΔΥ Χίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Φτάνει πια η κοροϊδία και η εκμετάλλευση! Ως εδώ με την υποβάθμιση της Υγείας! Συνεχίζουμε τη μάχη για δημόσια και δωρεάν υγεία!

Δεν ανεχόμαστε άλλο να έχουμε τόσο σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο σε γιατρούς και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, στα Κέντρα Υγείας στα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού. Τα ραντεβού να είναι μετά από μήνες σε πολλές περιπτώσεις εξετάσεων, να πρέπει να βάλει κανείς βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάει σε ιδιώτη, στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο νησί. Να μην έχουμε γιατρούς εργασίας και επιθεώρηση εργασίας για την υγιεινή και την ασφάλεια. Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν οι εκάστοτε υπουργοί και κυβερνητικοί ότι όλα είναι καλά. Την ίδια στιγμή, που κόντρα στη συνεχή και αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης, συνεχίζουν να υποβαθμίζουν, υποστελεχώνουν, υποχρηματοδοτούν και διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα σωματεία της δύναμης του να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής στη κινητοποίηση για την υγεία και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη στο νησί μας για προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και μόνιμου προσωπικού που θα επανδρώσει τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες στο νησί μας.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκωπτικά...
Πριν 4 ώρες

Σκωπτικά...