13.9.2024 14:01

Ανθίππη Ζαννάρα- «Είχαμε προβλέψει το αδιέξοδο στο Δικαστικό Μέγαρο Χίου»

Την έντονη ανησυχία της για την παρατεταμένη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου, εξέφρασε μέσα από δηλώσεις της στον «Π» η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα.

Παρά τη σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου του νησιού με τον βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, η κα Ζαννάρα υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω καθυστέρηση.

Η πρόεδρος τόνισε ότι είχε προβλέψει το ενδεχόμενο αδιεξόδου και ζήτησε την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας έκπτωσης του υφιστάμενου αναδόχου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ανάθεσης σε νέο ανάδοχο. Επιπλέον, επέκρινε το ισχύον νομικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα για ριζική αναθεώρηση.

Ένα κρίσιμο αίτημα της προέδρου προς τον κ. Μηταράκη ήταν η παροχή ενός λεπτομερούς χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση του έργου, με ελάχιστη εγγύηση την παράδοσή του εντός του έτους 2026. Η κα Ζαννάρα υπογράμμισε ότι η ουσία του έργου έγκειται στην ολοκλήρωσή του και όχι στην τέλεση εγκαινίων, τα οποία συχνά λαμβάνουν χώρα πρόωρα.

Επιπροσθέτως, η πρόεδρος αναφέρθηκε σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τη νομική κοινότητα της Χίου, όπως το Κτηματολόγιο και η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των αποζημιώσεων που προκύπτουν από απαλλοτριώσεις για το αεροδρόμιο της Χίου.

Κλείνοντας, η κα Ζαννάρα εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι, παρά τις συνεχείς προσπάθειες και διεκδικήσεις από το 2012, το νέο Δικαστικό Μέγαρο παραμένει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προσπάθειες αυτές θα αποδώσουν καρπούς και θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τη Χίο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ