29.5.2024 13:06

Αντίθετο στο άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή των Ευρωεκλογών το Εργατικό Κέντρο Χίου

Την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 9 Ιουνίου, ημέρα των ευρωεκλογών εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Χίου. Σε επιστολή προς τον Δήμαρχο Χίου αναφέρει ότι η Κυριακή είναι αδιαπραγμάτευτη ημέρα αργίας και ανάπαυσης για τους εργαζόμενους, ένα δικαίωμα που δεν πρέπει να παραβιάζεται για την εξυπηρέτηση συμφερόντων λίγων.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε τη άποψή μας για το ενδεχόμενο της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 9/6/2024.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου είναι και θα είναι αντίθετο στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η Κυριακή είναι ημέρα αργίας, ανάπαυσης, ημέρα που κάθε εργαζόμενος δικαιούται να το αφιερώσει στην οικογένειά του. Αποτελεί ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με κόπο, αγώνα και αίμα και δεν αφαιρείται. 

Έχουμε ήδη καταδικάσει τον νόμο του πρώην υπουργού εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε Δήμαρχο σε συνεννόηση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους να αποφασίζουν με διάφορες γελοίες δικαιολογίες το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με ότι επακόλουθο μπορεί να επιφέρει κάτι τέτοιο στα φαινόμενα της μαύρης εργασίας και των μαύρων συμφερόντων. 

Η Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 είναι η μέρα των ευρωεκλογών όπου ο κάθε πολίτης έχει το συνταγματικό του δικαίωμα να ασκήσει τα εκλογικά του καθήκοντα. Με το άνοιγμα των καταστημάτων παρεμποδίζεται ακόμα και αυτή η ελευθερία του εργαζόμενου. 

Τα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια, μαύρες Παρασκευές, λευκές νύχτες, γαλάζιες Κυριακές κανένα όφελος δεν επέφεραν στους εργαζόμενους αλλά εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των λίγων που αυξάνουν τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενοι τους εργαζόμενους και θυμίζοντας εποχές από ήλιο σε ήλιο…

Ως Εργατικό Κέντρο στηρίζουμε οποιαδήποτε πρόταση είναι ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και καλούμε εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο να μη λάβετε καμιά τέτοια απόφαση για την Κυριακή της 9ης Ιουνίου 2024.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι υποχείρια κανενός. 

Είμαστε σε αναμονή των ενεργειών σας και στη διάθεσή σας για περεταίρω διευκρινίσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ