18.9.2024 10:50

Απαγόρευση κυνηγιού στις θέσεις «Σιταρού-Χωρίδια» μέχρι το 2027

Η Διεύθυνση Δασών Χίου εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύει το κυνήγι όλων των θηραμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, με ισχύ μέχρι τις 20 Αυγούστου 2027. Η απαγόρευση αφορά έκταση 3.377 στρεμμάτων στις θέσεις «Σιταρού - Χωρίδια» των Δημοτικών Ενοτήτων Ομηρούπολης και Χίου του Δήμου Χίου.

Τα όρια της απαγορευμένης ζώνης:

  • Ανατολικά: Ξεκινά από την Ιερά Μονή Παναγίας Βοήθειας και ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο Χίου - Καρυών, καταλήγοντας στην παράκαμψη Καρυών.
  • Βόρεια: Συνεχίζει κατά μήκος της επαρχιακής οδού Χίου - Αυγωνύμων, με κατεύθυνση προς τη Νέα Μονή, μέχρι να συναντήσει τον δρόμο προς την Αγία Παρασκευή.
  • Δυτικά: Προχωρά μέσω του χωματόδρομου που καταλήγει στη θέση «Κόρης Γεφύρι», και φτάνει στην περιφερειακή οδό Χίου - Βροντάδου.
  • Νότια: Ακολουθεί την επαρχιακή οδό προς Γυαλούρικα και καταλήγει και πάλι στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοήθειας.

Διάρκεια και κυρώσεις

Η απόφαση ισχύει άμεσα και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου 2027. Η επιτήρηση της εφαρμογής της θα ανατεθεί στη Δασική Υπηρεσία, την Αστυνομία, και τους φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Οι παραβάτες της απόφασης θα διώκονται και θα τιμωρούνται βάσει της νομοθεσίας περί θήρας (ν.δ. 86/1969) και των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

Το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο για την προστασία της άγριας πανίδας της περιοχής, ενώ η ενημέρωση των πολιτών θα πραγματοποιηθεί μέσω των αρμόδιων τοπικών αρχών.

Αρχείο PDF

9ΘΒΥ4653Π8-6Δ4_ΔΑΔ4

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ