18.9.2024 10:39

Αργύρης Γιαμάς: «Καλές οι εξαγγελίες αλλά περιμένουμε συγκεκριμένα μέτρα για τους τριτέκνους»

Τις ανησυχίες του αλλά και τις προσδοκίες του μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, κατέθεσε μέσα από δηλώσεις του στον «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Χίου Αργύρης Γιαμάς.

Το πλαίσιο των εξαγγελιών

Στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση των οικογενειών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της υποστήριξης των τριτέκνων. Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνονται οικονομικές ενισχύσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην ανακούφιση των βαρών που φέρουν οι οικογένειες με τρία παιδιά, σε μια εποχή οικονομικών δυσκολιών.

Οι αντιδράσεις του Αργύρη Γιαμά

Ο κ. Γιαμάς υπογράμμισε τη σημασία των εξαγγελιών, αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία του για την εφαρμογή τους. Επισημαίνοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των τριτέκνων οικογενειών, τόνισε ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού θα πρέπει να συνοδευτούν από συγκεκριμένα μέτρα και στρατηγικές, ώστε να μην παραμείνουν απλώς υποσχέσεις.

Προτάσεις για βελτίωση

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του συλλόγου πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα, όπως:

1. Αύξηση των επιδομάτων: Να εξεταστεί η αύξηση των επιδομάτων που δίνονται σε τριτέκνες οικογένειες, ώστε να καλύπτονται καλύτερα οι βασικές ανάγκες τους.

2. Δημιουργία ειδικών προγραμμάτων στήριξης: Να σχεδιαστούν προγράμματα που θα στοχεύουν στην επαγγελματική αποκατάσταση και κατάρτιση των γονέων, διευκολύνοντας την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

3. Προγράμματα στήριξης της ανατροφής: Να υλοποιηθούν προγράμματα που θα στηρίζουν την ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών, συμπεριλαμβάνοντας προσφορά δωρεάν ή μειωμένων διδάκτρων σε σχολεία και δραστηριότητες.

Η τοποθέτηση του Αργύρη Γιαμά αντικατοπτρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τριτέκνες οικογένειες και τονίζει την ανάγκη για συγκεκριμένες δράσεις από την πολιτεία. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού μπορεί να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά για να έχουν πραγματική επίδραση, απαιτείται η υλοποίηση τους με σοβαρότητα και συνέπεια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ