20.12.2015 22:41

Άρωμα Σμύρνης με υπογραφή από Οινούσσες [ΦΩΤΟ]

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΘΕΣΗ NAZAR ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας που το απόγευμα της Κυριακής άνοιξε για να υποδεχθεί τη συλλογή της Σμυρνιάς από τις Οινούσσες Ευαγγελίας Κασκάνη Durkan.

Την εντύπωση όλων έκλεψαν τα χειροποίητα κοσμήματα  και η μεγάλη ποικιλία που υπήρχε στα σχέδια και τα χρώματά τους κάτι που τελικά ικανοποίησε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της, παρά το τσουχτερό κρύο, και εκείνη τους το ανταπέδωσε με το μεγαλύτερο χαμόγελο.

Βαθιά συγκινημένη δήλωσε πως, αυτή η έκθεση, η 8η ατομική της στα 15 χρόνια που ασχολείται με το επάγγελμα, ήταν μια κατάθεση ζωής την οποία δε θα κατάφερνε ποτέ να ολοκληρώσει  χωρίς τη βοήθεια της συζύγου του γιού της, Κλεοπάτρα Χρήστου.

Ο λόγος που επέλεξε να εκθέσει σε αυτό το μέρος τη συλλογή της ήταν γιατί μεγάλωσε στη Νέα Ερυθραία και όπως ανέφερε είναι συναισθηματικά δεμένη με αυτό.

Στην έκθεση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ένωσης Μικρασιατών , Κυριάκος Μαρτάκης , ο οποίος δε δίστασε να υπογραμμίσει πόσο ευγνώμων και πόσο τυχερός νιώθει από αυτή τη συνεργασία, αφού η κυρία Κασκάνη  Durkan δώρισε στο σύλλογο δύο καφτάνια του 1870, τα οποία βρέθηκαν αφόρετα  σε ελληνικό σπίτι της Σμύρνης, ενώ  μέρος των εσόδων της έκθεσης  θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Τέλος η οικοδέσποινα της έκθεσης, κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες με το λόγο της, «Πλέον αυτή η δουλεία ανήκει στην Κλεοπάτρα, διότι της αξίζει.  Εγώ αποσύρομαι και θα ασχοληθώ με κάτι άλλο. Εύχομαι σε όλους να μάθετε στη ζωή σας να αγαπάτε και να αγαπιέστε γιατί είναι το σπουδαιότερο επίτευγμα για έναν άνθρωπο…».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ