14.10.2024 15:32

Αυτοφροντίδα και Σύνδεση - Η δράση του Συλλόγου Ψυχολόγων Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο Σύλλογος Ψυχολόγων Χίου οργάνωσε μία δράση για τα μέλη του με στόχο την Αυτοφροντίδα και την Σύνδεση. Σκοπός ήταν να στείλουν το μήνυμα ότι χρειάζεται πρώτα να φροντίσω τον εαυτό μου για να έχω την δύναμη να προσφέρω στους άλλους, και ταυτόχρονα ότι δουλεύοντας ομαδικά, φροντίζουμε ο ένας τον άλλο.

Φιλοξενήθηκαν στο χώρο της Ναυσικάς Σαλιάρη (NS gallery), όπου με την καθοδήγηση της εκφραστήκαν ομαδικά μέσω της τέχνης και δούλεψαν ανάλαφρα, αλλά ταυτόχρονα βαθιά. 

Καθώς το επάγγελμα του ψυχολόγου απαιτεί να προσφέρεις καθημερινά ενσυναίσθηση, κατανόηση και φροντίδα, ο Σύλλογος Ψυχολόγων Χίου θα ήθελε να υπενθυμίσει στα μέλη, αλλά και στο ευρύτερο σύνολο πόσο σημαντικό είναι να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας, να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και μας χαλαρώνουν, να συνδεόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας ουσιαστικά, γιατί είναι βασικές προϋποθέσεις για την διαφύλαξη της Ψυχικής μας Υγείας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί από καρδιάς την κυρία Ναυσικά Σαλιάρη για την φιλοξενία και την καθοδήγησή της, καθώς και τα μέλη του για την ανταπόκριση και την συμμετοχή τους. 

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Σύλλογο Ψυχολόγων Χίου στο Facebook για να ενημερώνεστε για δράσεις, σεμινάρια και ομιλίες (fb: Σύλλογος Ψυχολόγων Χίου). 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ