19.12.2016 17:30

Αυτή τη γιορτή δεν θα την ξεχάσει κανείς!

ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

Δεν είναι υπερβολή. Η βαριά λαβωμένη από την έλλειψη παιδιών Βολισσός έγινε για μια μέρα η πιο καλοσυνάτη μάνα της Χίου. Η πρωτοβουλία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού πέτυχε να αγκαλιάσει … όλα τα παιδιά της. Με τα παιδιά, τους μαθητές και τους ενήλικες Βολισσιανούς άψογους οικοδεσπότες, παιδιά από το «Διονύσιειο», τους «Ίωνες» και την Κιβωτό του Αιγαίου ένοιωσαν για λίγο σαν στο σπίτι τους, ζεστάθηκαν απ’ τη θαλπωρή όσων προετοίμασαν τη γιορτή στην πλατεία της Βολισσού κι όσων την παρακολούθησαν ανάλογα προετοιμασμένοι.

Βασικό συστατικό επιτυχίας η αποδοχή όλων. Από το μεσημέρι μητέρες προσφύγων προετοίμασαν εδέσματα από τις πατρίδες τους και θύμισαν σε όλους τις συγγενικές σχέσεις της γαστρονομίας.

Έφτιαξαν, έψησαν και σέρβιραν μαμούλ, το δικό μας παραδοσιακό γλυκό μαμούλι. Στη Χίο ήρθε στις αρχές του περασμένου αιώνα, ξενόφερτη συνταγή από τα ασιατικά βάθη.

Παιδιά που εγκατέλειψαν για λίγο τις σκηνές των καταυλισμών, ένοιωσαν τη Βολισσιανή φιλοξενία, κατάλαβαν ότι βρίσκονται σε ένα τόπο που έχει αληθινά την έγνοια τους.

Κι όταν οι τυμπανιστές … αποβιβάστηκαν στην πλατεία της Βολισού απογείωσαν το κέφι, που συνεχίστηκε στους ρυθμούς της μουσικής και των πολλών δραστηριοτήτων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ