26.11.2016 14:12

Βαριά υπονοούμενα κατά της δημοτικής αρχής από την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Με σαφέστατες αιχμές για στημένες καταστάσεις και προειλημμένες αποφάσεις η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα παρεμβαίνει, με ανακοίνωση της, στο κλίμα που δημιουργείται ενόψει του αυριανού έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

 

Χιώτες, χιώτισσες,

  • Στις 17 Οκτωβρίου του 2015 η Ύπατη Αρμοστεία δημοσιοποιεί μία σειρά σχεδίων με σκοπό την αναζήτηση προσφορών για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, την περίφραξη την   υδροδότηση, την ηλεκτροδότηση και την αποχέτευση της ΒΙ.ΑΛ. Από τα σχέδια είναι εμφανής η χωροθέτηση του οικοπέδου της ΒΙ.ΑΛ.,με τους εμφανιζόμενους οικίσκους δεξιά και αριστερά του Κεντρικού Κτιρίου.
  • Στις 16 Δεκεμβρίου 2015 επισκέπτεται το χώρο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του κ. Μουζάλα και όλων των τοπικών αρχών του νησιού, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες διαμόρφωσης και έχουν τοποθετηθεί οι οικίσκοι φιλοξενίας.
  • Στις 4 Ιανουαρίου του 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε θετική απόφαση για τη δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου της ΒΙ.ΑΛ. από το  Δήμο Χίου στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.
  • Στις 8 Ιανουαρίου του 2016 με την υπ’ αριθ. 6634/1-147524/08.01.2016 (ΦΕΚ Β10/08.01.2016) κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών γίνεται η Σύσταση Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και προσωρινών Δομών Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο.

Είχαν λοιπόν ετοιμαστεί, καιρό πριν οι μελέτες από την Ύπατη Αρμοστεία με τη βοήθεια του Δήμου Χίου, άγνωστο πόσο πριν  και  εθεωρείτο δεδομένη η επιλογή του χώρου. Δηλαδή, κάποιοι με προειλημμένες αποφάσεις, πολύ πριν και χωρίς καμία αδειοδότηση, αποφασίζουν και απλά ο Χιακός Λαός, τυπικά πλέον, μέσω των εκπροσώπων του, απλά συνυπογράφει εκ των υστέρων. Μήπως κάτι ανάλογο δε μας θυμίζουν και οι δηλώσεις του κ. Μουζάλα για το θέμα του νέου κέντρου φιλοξενίας, στον ΧΑΔΑ; Έτοιμες μελέτες, χρηματοδότηση εγκεκριμένη που περιμένει, χρόνος ολοκλήρωσης έργου μέσα σε λίγες εβδομάδες, το μόνο που χρειάζεται είναι η ανάληψη ευθύνης, δηλαδή μία θετική απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου. Τώρα, αν και υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις για την κατ επίφαση πρόταση, αυτές κατά τον κ. Μουζάλα, είναι επικίνδυνα ακραίες και ας μετατρέπει η πρόταση   αυτή το νησί της Χίου σε ένα απέραντο καταυλισμό, χωρίς καμία προοπτική λύσης. Τίθεται τελικά το ερώτημα, τι ακριβώς συζητιόταν στις αλλεπάλληλες ''διαπραγματεύσεις'' από ορισμένους, ποιος παίρνει και ποιος καθορίζει τις αποφάσεις για το μέλλον του νησιού μας και των παιδιών μας;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ