29.11.2013 16:46

Δέχτηκαν το νηπιαγωγείο παρά τις επιφυλάξεις

ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΧΩΡΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ

Δίχασε τους κατοίκους του Νεχωριού η έγκριση της κατασκευής του νέου Νηπιαγωγείου στην αυλή του Κουτσουράδειου Δημοτικού Σχολείου, στην είσοδο του χωριού.
Αρκετοί πρότειναν επίμονα το κτίριο που έχει δημοπρατηθεί να κτισθεί σε οικόπεδο της σχολικής περιουσίας που υπάρχει πίσω από το σχολείο, για να μην κλειστεί η πρόσοψη και να μην χαλάσει η ωραία αυλή του. Τελικά όμως δέχτηκαν την επιλογή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων με βαριά καρδιά, για να μην χαθεί το έργο.
Λόγω ακαταλληλότητας του υπάρχοντος παλιού κτιρίου, το Νηπιαγωγείο από πέρσι έχει μεταφερθεί και στεγάζεται  σε αίθουσα του Συνεταιρισμού των Μαστιχοπαραγωγών.
Τα προβλήματα του χωριού δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Τα φωτοβολταϊκά  φωτιστικά των δημόσιων χώρων που είχαν εγκατασταθεί στο Νεχώρι επι δημαρχίας Γιάννη Παντελάρα έχουν καταστραφεί. Οι στύλοι  που λειτουργούσαν αυτόνομα με τροφοδοσία από φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις  έχουν χαλάσει και δεν επισκευάζονται. Το σύστημα  ήταν από την αρχή ελλατωματικό, ακόμη και όταν λειτουργούσε ο φωτισμός ήταν ανεπαρκέστατος, αλλά δεν επισκευάστηκε ποτέ, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Τοπικού Συμβουλίου.  Τώρα οι σκοτεινοί στύλοι υπάρχουν μόνο για να υπενθυμίζουν ότι η πολιτεία χρηματοδότησε άλλο ένα έργο που δεν απέδωσε.

Παιδική χαρά

Σε κακή κατάσταση είναι και η παιδική χαρά στην περιοχή της Ζέρμπαινας, κοντά στα γραφεία του Πολιτιστικού συλλόγου. Τα όργανα έχουν καταστραφεί και χρειάζεται επειγόντως επισκευές. Το Τοπικό Συμβούλιο σκέπτεται να την μετατρέψει σε πάρκιγκ.

Το παλιό πλυσταριό

Στην ίδια περιοχή, υπάρχει το παλιό πλυσταριό του χωριού, ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του οικισμού. Παρά το ότι θα μπορούσε να  είναι  σημείο αναφοράς για την κοινωνική και πολιτιστική  παράδοση του χωριού,  δεν έχει επισκευασθεί και έχει παραδοθεί στην καταστροφική μανία του χρόνου.

Ριζική ανάπλαση

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Παντελής Βασιλικός, αισιοδοξεί ότι έως το καλοκαίρι του 2014 ο τόπος θα έχει αλλάξει με πιστώσεις 1 εκ. ευρώ, από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ο.Π.Α.Α.Χ, που υλοποιεί η Διεύθυνση Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Θα γίνουν εκτεταμένα έργα ανάπλασης, οι κεντρικοί  δρόμοι
θα πλακοστρωθούν, τα παιδιά θα αποκτήσουν παιδική χαρά και οι μεγαλύτεροι θα χαλαρώνουν στο πάρκο αναψυχής που θα δημιουργηθεί στη δυτική περιοχή του χωριού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ