10.9.2024 13:03

Διανομή ροδάκινων από τον Δήμο Χίου και με έλεγχο ποιότητας από γεωπόνο

Ο Δήμος Χίου, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, συνεχίζει την υποστήριξη των κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερων πολιτών του. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρμόδιας Αντιδημάρχου Πρόνοιας, Τασίας Γαλάνη, αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί διανομή φρούτων, συγκεκριμένα ροδάκινων και νεκταρινιών, στους δικαιούχους του παντοπωλείου.

Η Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι το φορτίο με τα φρούτα προέρχεται από την Καβάλα και αναμένεται να φτάσει στη Χίο εντός της εβδομάδας. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από τις 10:00 έως τις 16:00 και την Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 14:00. Δικαιούχοι της διανομής είναι κατά κύριο λόγο οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ, καθώς και ορισμένοι τοπικοί σύλλογοι, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα για τις ακριβείς ώρες παραλαβής.

Η Αντιδήμαρχος τόνισε ότι φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των φρούτων. Πέρυσι υπήρξαν παράπονα για την ποιότητα, και για αυτόν τον λόγο έχει ήδη κληθεί γεωπόνος, ο οποίος θα ελέγξει ενδεικτικά τα φρούτα πριν από τη διανομή. Αν και οι 26 παλέτες φρούτων είναι δύσκολο να ελεγχθούν πλήρως, ο Δήμος λαμβάνει επιπλέον μέτρα ώστε οι σύλλογοι που θα παραλάβουν τα φρούτα να φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τον περαιτέρω έλεγχο και τη διανομή στους δικαιούχους τους. Θα υπογράφεται, επίσης, υπεύθυνη δήλωση που θα επιβεβαιώνει ότι τα φρούτα έχουν ελεγχθεί από τους παραλήπτες πριν τη διανομή τους.

Η Τασία Γαλάνη επισήμανε ότι η διαδικασία διανομής αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία, αλλά και μια πρόκληση, δεδομένου του όγκου των φρούτων και των διαδικαστικών απαιτήσεων που προκύπτουν από τη συμμετοχή διαφόρων οργανισμών. Στόχος παραμένει η ομαλή και δίκαιη διανομή στους δικαιούχους, με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα των προϊόντων που προσφέρονται​

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ