5.9.2024 13:40

Δήμος Χίου: 4η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων - Ένα κάλεσμα για υπεύθυνη στάση

Με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Δήμος Χίου, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Γιώργου Χριστάκη, διοργάνωσε την 4η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων. Η εκδήλωση, που διήρκεσε από τις 11 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδέσποτα ζώα και να εξετάσουν το ενδεχόμενο υιοθεσίας τους.

Σε δηλώσεις του στον "Πολίτη", ο κ. Χριστάκης τόνισε ότι η εκδήλωση δεν έχει ως στόχο μόνο την εύρεση σπιτιού για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την υπεύθυνη κατοχή δεσποζόμενων ζώων. "Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι κάθε πολίτης οφείλει να φροντίζει το δεσποζόμενο ζώο του και να το στειρώνει, εάν δεν επιθυμεί να αποκτήσει απογόνους. Όλα τα κουτάβια που βλέπουμε σήμερα εδώ, όπως και σε προηγούμενες εκδηλώσεις, είναι απόγονοι δεσποζόμενων και όχι αδέσποτων ζώων", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Χίου για τη διοργάνωση γιορτών υιοθεσίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Ωστόσο, η λύση δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην υιοθεσία. Η πρόληψη, μέσω της υπεύθυνης κατοχής και της στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων, είναι εξίσου σημαντική.

Ο Δήμος Χίου καλεί όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή και να συμβάλουν στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας όπου τα ζώα θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκωπτικά...
Πριν 6 ώρες

Σκωπτικά...