28.11.2013 16:04

ΕΟΠΥΥ ΧΙΟΥ: Αυτοκαταστρέφεται

Τα λοίσθια  πνέει το σύστημα των γιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και στη Χίο. Προς το παρόν βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των γιατρών που επεκτάθηκε έως και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, μετά την τη μη προσέλευση του Άδωνι Γεωργιάδη στο ραντεβού που είχε με τους συνδικαλιστές του κλάδου.

Ολοκληρωτική

Η τοπική  συμμετοχή στην απεργία είναι ολοκληρωτική με ποσοστό 100% αφού απέχουν από τα καθήκοντα τους και οι 19 συμβασιούχοι, 16 στο “ΙΚΑ” και 3 στον Οίκο Ναύτη.

Τυπικά δεν έχουν επισημοποιηθεί οι απολύσεις, αλλά οι γιατροί  ακούν να χτυπάει σαν καμπάνα στα αυτιά τους η δήλωση Γεωργιάδη ότι θα απολυθούν όλοι. Τα μέτρα θα πιστοποιηθούν μετά την αναμενόμενη υπογραφή της απόφασης στις 6 Δεκεμβρίου 2013 και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τους ασφαλισμένους.

Τρεις ειδικότητες

Σύμφωνα με τον τοπικό προϊστάμενο των γιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ Νίκο Μακρίδη, στο υποκατάστημα της Χίου  θα διατηρηθούν μόνο οι ειδικότητες ενός χειρουργού, ενός παθολόγου και ενός παιδίατρου.

Ο ίδιος  θα απολυθεί από την υπηρεσία μετά από θητεία σχεδόν 35 ετών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ