10.10.2024 15:55

ΕΠΠΟΧΙ - Εξορυκτικές εναντίον τουρισμού ή αλλιώς καλώς ήρθατε στο Μπουρούντι

Η ΕΕ με τοποτηρητή τον Μητσοτάκη μετατρέπουν ολοταχώς την Ελλάδα σε Μπουρούντι της Ευρώπης. 

Τόσο γρήγορα και άτσαλα κάνουν τη δουλειά, που άρχισαν να μπλέκουν μεταξύ τους τα ράμφη και τα νύχια τους τα επιμέρους αρπακτικά, που έχουν πέσει να σκίσουν τις σάρκες της χώρας. 

Ενδεικτικό το δελτίο τύπου στη φωτογραφία, με το οποίο  οι εξορυκτικές διαμαρτύρονται επειδή τους εμποδίζει ο τουρισμός. 

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο στατιστικό Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης όλες οι χώρες του κόσμου, που είναι στον πάτο του Δείκτη δηλαδή πάμφτωχες, έχουν δύο κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Πρώτον ότι διαθέτουν τεράστιο ορυκτό πλούτο και δεύτερον ότι έχουν εκχωρήσει τον ορυκτό πλούτο τους σε πολυεθνικές αποικιοκρατών. 

Καμία ελπίδα ποιοτικής ζωής και οικονομικής ανάπτυξης δεν υπάρχει εκχωρώντας στη σύγχρονη αποικιοκρατία τον ορυκτό πλούτο και γενικότερα τους φυσικούς πόρους μιας χώρας. Απεναντίας είναι η μόνη ασφαλής οδός που οδηγεί στην άμεση φτωχοποίηση, στην εξαθλίωση, στον κοινωνικό διχασμό, στους εμφυλίους, στη μετανάστευση και στην προσφυγιά.

Θα πείτε, εμείς είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και ισχύουν οι ευρωπαϊκοί νόμοι, δεν είμαστε Αφρική. Μπούρδες. Είμαστε ο πάτος του καζανιού της Ευρώπης. Στον ΔΑΑ υπάρχουν 23 ευρωπαϊκές χώρες από πάνω μας, είμαστε η Αφρική της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήδη μας φέρεται αντιδημοκρατικά και σαν να μην έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους πολίτες. Η βούληση των τοπικών κοινωνιών για το μέλλον του τόπου τους δεν ενδιαφέρει την Ευρώπη, οι αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων, των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων θεωρούνται απλώς γνωμοδοτικές και πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων. Οι διαβουλεύσεις είναι προσχηματικές και μόνο για τους τύπους. 

Η Χίος παραδιδεται από την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή στην πολυεθνική εξορυκτική εταιρεία και στον χουντικό μεταλλευτικό νόμο.

Η δημοτική αρχή, που δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τα τραπεζοκαθίσματα στους δημόσιους πεζόδρομους, θα ελέγχει, λέει, τις μετρήσεις της πολυεθνικής την ώρα των εξορύξεων. 

Η δημοτική αρχή που εξελέγη με πρόγραμμα ήπιας ανάπτυξης και που τώρα αγνοεί παντελώς την ξεκάθαρη βούληση της τοπικής κοινωνίας, η οποία εκφράστηκε μέσα από αποφάσεις και ανακοινώσεις λαϊκών συνελεύσεων, τοπικών κοινσεπ, πολιτιστικών συλλόγων και κοινοτικών συμβουλίων των χωριων, παραδίδει την περιοχή και το νησί στην πιο βίαιη και καταστροφική μορφή εκμετάλλευσης, στην εξορυκτική βιομηχανία, ακυρώνοντας όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομεα που έχουν ήπια αναπτυχθεί εκεί, μέχρι τώρα.

Καλώς ήρθατε στο Μπουρούντι

Επιμελητείον Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Χίου 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ