18.9.2024 9:09

ΕΠΠΟΧΙ - Τα αυτονόητα είναι ακόμη ζητούμενα για την ανάπτυξη

Η ανάπτυξη δεν έρχεται απ' έξω, έρχεται από μέσα. Άμα δεν θέλει η τοπική κοινωνία να αναπτυχθεί αλλά ονειρεύεται μόνο επιδοτήσεις και επενδύσεις, ανάπτυξη δεν θα δει ποτέ, μόνο εκποίηση και καταστροφή. 

Στη Χίο αν έβαζαν ένα λεωφορείο κάθε πρωί όλη την λουτρική περίοδο, να φεύγει από την πόλη και να πηγαίνει στα Αγιάσματα, περνώντας και μαζεύοντας λουόμενους και από Βροντάδο, Βολισσό, με επιστροφή στην πόλη το μεσημέρι, θα γίνονταν με τον καιρό τα Αγιάσματα μια όμορφη και ζωντανή λουτρόπολις όπως τα Θέρμα στην Ικαρία. Άλλα τόσα χρόνια δεν ασχολείται κανείς με την συγκοινωνία και την σύνδεση των ιαματικών λουτρών με τη Χίο. 

Το ίδιο θα συνέβαινε και με τα Ψαρά, αν υπήρχε λεωφορείο κάθε Σάββατο και Κυριακή που να πηγαίνει στα Λιμιά της Βολισσού την ώρα του πλοίου. 

Τα αυτονόητα είναι ακόμη ζητούμενα σε αυτόν τον τόπο, που ψάχνεται όμως να φέρει εξορυκτικές πολυεθνικές να τον "αναπτύξουν"


Στις φωτό

Λουόμενοι στα δημοτικά ιαματικά λουτρά στα Θέρμα Ικαρίας περιμένουν πρωί πρωί να ανοίξουν οι πόρτες. 

Τα δρομολόγια του λεωφορείο από Άγιο Κήρυκο.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ