22.10.2024 11:53

Εργαζόμενος του Δήμου Χίου με 81% αναπηρία παραμένει απλήρωτος για 3,5 μήνες - Άμεση παρέμβαση από την ΑΔΕΔΥ Χίου

Σε μια σοβαρή παρέμβαση προχώρησε ο πρόεδρος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, Παναγιώτης Νικήτας, στο Δήμο Χίου, με αφορμή το απαράδεκτο γεγονός της μη καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενο του Δήμου. Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος Λ. Κ., ο οποίος έχει ποσοστό αναπηρίας 81%, εργάζεται κανονικά στο Δήμο Χίου, ωστόσο παραμένει απλήρωτος για τρεισήμισι μήνες.

Το πρόβλημα προέκυψε καθώς ο Δήμος Χίου άσκησε έφεση μετά τη δικαστική νίκη του Λ.Κ. για τη μετατροπή της σύμβασής του σε αορίστου χρόνου. Έως ότου ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες, ο εργαζόμενος παραμένει απλήρωτος, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Ο πρόεδρος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, συνοδευόμενος από τον εργαζόμενο Λ.Κ., προχώρησε σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χίου, κ. Μαλαφή, όπου εξέθεσε το ζήτημα. Ο κ. Μαλαφής δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί άμεσα του θέματος, διαβεβαιώνοντας ότι οι οφειλόμενες πληρωμές θα διευθετηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Η ΑΔΕΔΥ Χίου απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στον εργαζόμενο, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να παραμένει κάποιος απλήρωτος για τόσο μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν πρόκειται για άτομο με αναπηρία.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ