30.11.2021 14:56

«Final Four της Αγάπης» από τον Σύλλογο Αυτισμού Χίου

Στο «Α. Τρίτσης» και στο «ΕΣΠΑ 21-27» η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αυτισμό και δημιουργία Κοινωνικού Καφενείου

Το «Final Four της Αγάπης» διοργανώνει ο Σύλλογος Αυτισμού Χίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο μαθητών του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης Χίου στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Ο Σύλλογος Αυτισμού Χίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Με αφορμή την συγκεκριμένη δράση ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Α. Ζερβάκης, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Πατεριμός και η Α. Σωτηρίου ως μέλος του Συλλόγου αναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη δράση η οποία πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Έτσι σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή καλαθοσφαίρισης θα διοργανωθούν αγώνες μπάσκετ οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριου στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα όπου θα αγωνιστούν ο ναυταθλητικός όμιλος Θυμιανών και ο Συνδέσμος Βετεράνων καλαθοσφαιριστών Χίου και στις 19:30 το απόγευμα η αστυνομία με την 96 ΑΤΕ.

Το Σάββατο θα ακολουθήσει ο μικρός τελικός στις 19:00 το απόγευμα και ο μεγάλος τελικός θα διενεργηθεί στις 21:00 το βράδυ. Στο διάστημα μεταξύ των δυο τελικών θα πραγματοποιηθεί επίσης ένας αγώνας παιδιών από το ΕΝ.Ε.ΓΥ.Λ. Χίου και το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Χίου.

Ο κ. Πατεριμός ευχαρίστησε τους πολίτες που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια του Συλλόγου Αυτισμού Χίου και παράλληλα επεσήμανε ότι ο αγώνας για την ένταξη των ατόμων με αυτισμό τόσο στην εργασία όσο και στην κοινωνική ζωή αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο στοίχημα.

Στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» και στο ΕΣΠΑ 2021-27 η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αυτισμό 

Στόχος του Συλλόγου είναι η δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αυτισμό έργο που έχει ενταχθεί όπως δήλωσε ο κ. Πατεριμός στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης».

Σχετικά με το συγκεκριμένο έργο ο κ. Ζερβάκης ανέφερε ότι σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε κτήριο κοντά στην «Bella Vista» το οποίο αποτελεί δωρεά του Γενικού Νοσοκομείου Χίου:

«Η θέση είναι καλή διότι θέλαμε μια δομή που να βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό ώστε οι συμπολίτες μας να βλέπουν αυτά τα παιδιά και να ζουν δίπλα τους.

Στη φάση αυτή έχουμε κάνει προμελέτη και έχουμε στείλει από το Φεβρουάριο την πρόταση μας. Το έργο είναι 100% επιλέξιμο στο ΕΣΠΑ 2021-27, η διαχειριστική αρχή περιμένει από εμάς  την ωρίμανση του έργου».

Οι στέγες και τα κέντρα διημέρευσης αποτελούν, όπως ανέφερε, ο κ. Πατεριμός «χέρι βοηθείας» για τους γονείς που καθημερινά καλούνται να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι παραμένει το ενδιαφέρον για έναν αγώνα καθιερωμένο για τα άτομα με αυτισμό «Run for Autism» μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πριν τρία χρόνια στο νησί.

Α. Σωτηρίου: «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία και στην εκπαίδευση»

Η κα. Σωτηρίου εκπροσωπώντας τους γονείς που καθημερινά αγωνίζονται για τα παιδιά τους και για ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες τόνισε την σημασία της οικογένειας και της κοινωνικής αποδοχής:

«Ο αυτισμός δεν έρχεται με οδηγίες χρήσεις. Σκοπός των οικογενειών και μέσα από τις οικογένειας που είναι στον Σύλλογο είναι να εξαλείψουμε το κοινωνικό στίγμα δηλαδή θέλουμε ίση πρόσβαση τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην αγορά εργασίας. Τα άτομα αυτά έχουν απέραντες δυνατότητες φτάνει να βρούμε τον τρόπο να τις ανακαλύψουμε».

Για αυτό τον λόγο και ο Δήμος σχεδιάζει όπως διαβεβαίωσε ο κ. Ζερβάκης τη δημιουργία ενός κοινωνικού καφενείου όπου θα εργάζονται Α.με.Α.. 

Παράλληλα κάλεσε όλες τις οικογένειες που καλούνται να διαχειριστούν την ίδια κατάσταση να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο να γίνουν μέλη και να συσπειρωθούν διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

Παρακάτω επισυνάπτεται η πρόσκληση και η αφίσα του Συλλόγου Αυτισμού Χίου :

"Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας ο Σύλλογος Αυτισμού Χίου διοργανώνει το «FINALFOUR ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου 2021 στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά σε εμάς και τα παιδιά!

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-12-2021 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

18.00 ΝΟΘ-ΣΒΕΚ

19.30 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-96ΑΔΤΕ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4-12-2021

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 19.00

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΕΝΕΓΥΛ ΚΑΙ ΕΕΕΕΚ) 20.30

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 21.00"

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ