12.7.2013 12:00

Φτιάχνουμε από τη μια χαλάμε από την άλλη (ΦΩΤΟ)

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ

Καλώς οι υπηρεσίες του δήμου φροντίζουν να ολοκληρώσουν τα έργα διαμόρφωσης του δυτικού χώρου της τάφρου, αλλά δεν θα πρέπει να λησμονούν και να παραμελούν άλλα στον ίδιο χώρο.

Η Υπηρεσία Πρασίνου στον ίδιο έχει φυτέψει αροδάφνες και κάποιες που  περίσσεψαν τις παράτησε δίπλα στα τείχη. Ο μηχανισμός ποτίσματος των πρώτων έχει καταστραφεί σε αρκετά σημεία από κάποιους αχαρακτήριστους συμπολίτες μας με αποτέλεσμα να ποτίζονται ελλιπέστατα και οι περισσότερες να ξεραίνονται, όπως και οι άλλες που έχουν ξεχαστεί και αφεθεί στο έλεος του καιρού.

Το χόρτο

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται και το χόρτο που είχε φυτευτεί επι δημαρχίας Βαρκάρη στο νοτιοανατολικό προμαχώνα, πίσω από το κτίριο του ΟΤΕ.

Το αγριόχορτο που γίνεται σαν πρασινάδα – δεν είναι το τυπικό γρασίδι - έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Καλό είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά πρέπει να συντηρούνται και τα άλλα.

Η είσοδος

Έστω και αργά η τεχνική υπηρεσία άνοιξε χτες επιτέλους ένα μικρό διάδρομο εισόδου/ εξόδου από το Κάστρο στην κεντρική πόρτα, την πύλη Maggiore.

Το μισό καλοκαίρι η είσοδος ήταν κλειστή, ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε και  η λύση δόθηκε μετά από παρέμβαση του δήμαρχου που έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών κατοίκων, επαγγελματιών και συλλόγων που στεγάζονται στην πλατεία του κάστρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ