23.11.2016 15:39

Γ. Αμπαζής: «Απεργία σημαίνει υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων»

Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις στον δημόσιο τομέα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτέλεσαν την αφορμή για την προκήρυξη της σημερινής 24ωρης απεργίας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στο νησί μας, αφού όπως εξήγησε ο πρόεδρος  του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αμπαζής, η απεργία έχει στόχο να στείλει μήνυμα στους κυβερνώντες ότι οι εργαζόμενοι του δημοσίου δεν θα δεχθούν αμαχητί νέες μειώσεις μισθών και απολύσεις. « Η απεργία είναι ιερή και σημαντική για όλους του εργαζομένους, είτε δουλεύουν στον ιδιωτικό, είτε δουλεύουν στον δημόσιο τομέα», ανέφερε ο Γιώργος Αμπαζής καλώντας όλους τους εργαζομένους να δώσουν το «παρών» σήμερα στις 10:00 στην είσοδο της Απλωταριάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου Ελένη Κωστάλα, που τόνισε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα μέσω των συγχωνεύσεων οργανισμών και υπηρεσιών. « Η νησιωτικότητα αποτελεί κενό γράμμα και δυστυχώς όλοι μας οι φόβοι για τις καταστροφικές συνέπειες του Καλλικράτη και των μνημονίων επαληθεύτηκαν. Η συρρίκνωση των υπηρεσιών θα προκαλέσει την αναγκαστική μετακίνηση υπαλλήλων σε άλλα νησιά και εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», κατέληξε η κα Κωστάλα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ