17.5.2024 17:14

Για πρώτη φορά ημερίδα για την Ενδοοικογενειακή Βία στη Χίο με τη συμμετοχή όλων των φορέων

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Χίου, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και η παρουσίαση των διαθέσιμων υπηρεσιών υποστήριξης για τα θύματα.

Ομιλητές:

  • Ε. Τρικαλοπούλου: Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της ΓΕ.Π.Α.Δ. Β. Αιγαίου
  • Σ. Διπλοΐδου: Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου
  • Α. Απορέλλη: Προϊσταμένη του Γραφείου Πολιτικού Προσωπικού της ΓΕ.Π.Α.Δ. Β. Αιγαίου, Δρ Κοινωνιολογίας
  • Ε. Μπουζουκα: Ψυχολόγος της ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου
  • Μ. Μονιώδη: Κοινωνιολόγος/Σύμβουλος Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Χίου

Οι ομιλητές θα αναλύσουν τις διάφορες πτυχές του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, από τις νομικές και κοινωνικές προεκτάσεις μέχρι τις ψυχολογικές επιπτώσεις στα θύματα. Επίσης, θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τους αρμόδιους φορείς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή κοινωνικής προέλευσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί την κινητοποίηση όλων μας. Η συμμετοχή σας στην ημερίδα θα συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ