26.11.2013 12:09

Γιατρειά για τους Λιμενικούς

Αποκτούν και πάλι φαρμακευτική κάλυψη καθώς το Υ.Ε.Ν. εξοφλεί τμηματικά τα χρέη του στους Φαρμακοποιούς

Έως το τέλος του έτους  θα εξοφληθούν τα χρέη του ΝΑΤ της περιόδου 2008-2012  στα φαρμακεία και στη συνέχεια ένα σημαντικό μέρος από τα οφειλόμενα του 2013, με αποτέλεσμα μετά από πολλά χρόνια οι φαρμακοποιοί να χορηγούν και πάλι φάρμακα με το βιβλιάριο ασθενείας στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία δεν είχαν φαρμακευτική κάλυψη. Η λύση δόθηκε μετά τον έλεγχο και την  ενταλματοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων υγειονομικών δαπανών των παρελθόντων ετών του προσωπικού, ύψους περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί είχαν διακόψει σε πολλές περιοχές την παροχή φαρμάκων στους υπαλλήλους του Λιμενικού, μεταξύ των οποίων  ήταν και τα στελέχη του κοινού δυναμικού Χίου/Σάμου/ Ικαρίας, με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται φάρμακα με το βιβλιάριό τους.

Σύμφωνα με το Υ.Ε.Ν. σύντομα θα ειδοποιηθούν οι φαρμακοποιοί  όλης της χώρας ότι θα μπορούν να εισπράττουν τα ποσά που τους οφείλονται από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. 

Ανακούφιση

Η πρόεδρος του Συλλόγου Λιμενικών Υπαλλήλων Χίου / Σάμου / Ικαρίας, Κελευστής Ευαγγελία Θάνου δηλώνει την ικανοποίηση των συναδέλφων της από την εξέλιξη, αλλά τονίζει ότι πρέπει να λυθούν και τα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Λάβαμε το σχετικό σήμα της περασμένη Παρασκευή. Λύνεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε, αφού έπρεπε να πληρώνουμε τοις μετρητοίς τα φάρμακα μας ελπίσουμε ότι θα δοθεί λύση και στο θέμα των ιατρικών εξετάσεων, να μπορούμε να εξεταζόμαστε και πάλι δωρεάν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλά, με κύριο τις οικονομικές περικοπές και η επαναφορά της φαρμακευτικής κάλυψης με τα βιβλιάρια μας ανακουφίζει σημαντικά».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ