4.10.2024 13:44

Γιορτή υιοθεσίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων

Ο Δήμος Χίου διοργάνωσε γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Η εκδήλωση αυτή αποσκοπούσε όχι μόνο στην προώθηση υιοθεσιών, αλλά και στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και την ανάγκη προστασίας τους από την κακοποίηση και εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γιώργου Χριστάκη, στο Politischios.gr, η γιορτή αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς δράσεων που στοχεύουν στη σταδιακή μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων και στην εξασφάλιση ενός ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για τα ζώα του δήμου. Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα καθιερωθεί ως θεσμός, με συχνές εκδηλώσεις που θα προωθούν την υιοθεσία αδέσποτων ζώων και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις υποχρεώσεις τους ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά αδέσποτα ζώα, τα οποία είχαν διασωθεί από το δήμο και φιλοξενούνταν προσωρινά μέχρι να βρουν ένα μόνιμο σπίτι. Ο Γιώργος Χριστάκης υπογράμμισε ότι η δράση αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της κακοποίησης και της εγκατάλειψης των ζώων, προσθέτοντας ότι η ενημέρωση του κοινού είναι ο βασικός άξονας της προσπάθειας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Δήμος Χίου έχει προχωρήσει στη δημιουργία δύο βίντεο, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε σχολεία και μέσα μαζικής ενημέρωσης, με σκοπό να εκπαιδεύσουν το κοινό για την κακοποίηση ζώων και τη διαδικασία υιοθεσίας. Τα βίντεο αυτά περιλαμβάνουν μαρτυρίες από πολίτες που έχουν ήδη υιοθετήσει αδέσποτα ζώα, προτρέποντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο δήμος σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, τονίζοντας ότι υπάρχουν ζώα που βρίσκονται για χρόνια σε περιοχές του νησιού χωρίς να έχουν καταφέρει να βρουν στέγη. Ο δήμος συνεργάζεται με φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές για να διασφαλίσει ότι τα ζώα αυτά θα καταλήξουν σε ασφαλείς οικογένειες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ