3.11.2016 15:07

Γυρνούν την πλάτη στα κόμματα

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Π.Ε» ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ

Τη μεγάλη ανατροπή έφερε η κάλπη στις εκλογές των δασκάλων και των νηπιαγωγών για την ανάδειξη μελών στο ΠΥΣΠΕ,  με την «Ενότητα» να χάνει ύστερα από πολλά χρόνια τα πρωτεία και το συνδυασμό «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε»,  να αναδεικνύεται πρώτη δύναμη.

Ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, με στόχους για το μέλλον αλλά και με τεράστιο αίσθημα ευθύνης, οι δύο πρώτοι σε ψήφους του συνδυασμού «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε», Κωστής Βούλγαρης και Μανώλης Τσαγκάτος μιλούν στον «π» για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη μελών στο ΠΥΣΠΕ.

«Καταρχήν ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας που μας στήριξαν  και πίστεψαν στο διαφορετικό. Είμαστε σαφώς ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Θα επιδείξουμε την ίδια συνέπεια και σταθερότητα και θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Με αίσθημα ευθύνης θα θέσουμε τους στόχους μας για το μέλλον», δήλωσε στον «π», ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε.», Κωστής Βούλγαρης.

Καθαρές προθέσεις δίχως κομματικές εξαρτήσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μανώλης Τσαγκάτος, ο οποίος επισήμανε ότι η πρωτιά των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε» στις εκλογές για την ανάδειξη μελών στο ΠΥΣΠΕ καταδεικνύει αφενός την αναγνώριση των προσπαθειών τους και αφετέρου την ανάγκη για αλλαγή προσώπων. «Οι ανεξάρτητοι εκπαιδευτικοί ήρθαν στο προσκήνιο πριν δύο χρόνια και συστάθηκαν από την ανάγκη να απαγκιστρωθεί ο εκπαιδευτικός κλάδος από κόμματα και ιδεοληψίες. Κανένας από εμάς δεν  καθοδηγείται από πολιτικές και ιδέες κομμάτων», υπογράμμισε ο Μανώλης Τσαγκάτος, αναπληρωματικός μέλος του ΠΥΣΠΕ με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε».

Η πρωτιά των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε.» στις εκλογές για την ανάδειξη μελών στο ΠΥΣΠΕ, δείχνει ότι οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του νησιού γυρνούν την πλάτη τους στα κόμματα και κάνουν στροφή σε ακομμάτιστους συνδυασμούς.  Καταδεικνύει ακόμη ότι οι εκπαιδευτικοί κουράστηκαν να ακολουθούν κομματικές επιταγές και επιθυμούν την αλλαγή. Στο χέρι των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών» είναι να αποδείξουν  ότι μπορούν να αναλάβουν αυτό το βαρύ φορτίο.

 Τα αποτελέσματα από τις εκλογές του ΠΥΣΠΕ έχουν ως εξής:

1η «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε. Χίου» (157 ψήφοι)

2η «Ενότητα» ( 144 ψήφοι)

3η «Ανεξάρτητοι Μεμονωμένοι» :(71 ψήφοι)

 4η ΔΗΣΥ : (51 ψήφοι)

Για το ΑΠΥΣΠΕ

Δεν συμμετείχαν οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Π.Ε. Χίου». Πρώτη σε ψήφους ήρθε η «Ενότητα» και δεύτερη η ΔΑΚΕ.

Για  το ΚΥΣΠΕ

Ενότητα 1η και 2η η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ