22.11.2016 15:50

Η δυσλεξία είναι κοινό χαρακτηριστικό πολλών διάσημων

Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΗΣ PAVLIDIS MATHOD ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

Δυσλεξία δεν σημαίνει νοητική υστέρηση εξηγεί ο εφευρέτης –Καθηγητής Γεώργιος Παυλίδης, υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες έχουν υψηλό δείκτη ευφυΐας. « Η δυσλεξία είναι το κοινό χαρακτηριστικό των διάσημων όπως ο Αϊνστάιν, ο Έντισον, ο Κέννεντυ, ο Γκέιτς.   Αν γνωρίζουμε τη ύπαρξή της και την αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και σωστά μπορεί να αποτελέσει θείο δώρο. Αντιθέτως, η άγνοια χειροτερεύει την ειδική μαθησιακή δυσκολία που μπορεί να εκφραστεί με δυσολία έκφρασης, γραπτού λόγου, ανορθογραφίας», αναφέρει ο εφευρέτης Γεώργιος Παυλίδης.

Τα αίτια που προκαλούν δυσλεξία, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής και γενικότερα μαθησιακές δυσκολίες είναι κληρονομικά και βιολογικά. «Κάποιος γεννιέται δυσλεκτικός, παρορμητικός, με ΔΕΠΥ. Η διάγνωση της δυσλεξίας και της διάσπασης είναι πάντοτε υποκειμενική και βασίζεται στις απαντήσεις που θα δώσουν οι γονείς στο ερωτηματολόγιο που καλούνται να συμπληρώσουν. Η μέθοδος Παυλίδη διαφέρει από τις υπόλοιπες διότι το τεστ στο οποίο υποβάλλονται τα παιδιά είναι βιολογικό. Βασίζεται στην κίνηση των ματιών που είναι καθρέφτης του εγκεφάλου»,  τονίζει ο κ. Παυλίδης υπογραμμίζοντας ότι στο κέντρο του βοηθιούνται όλα τα παιδιά είτε έχουν χρήματα, είτε όχι. «Είναι βασική μου αρχή να προσφέρω τις γνώσεις μου σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου φύλου, χρώματος, θρησκείας και οικονομικής κατάστασης», καταλήγει ο εφευρέτης –καθηγητής προσκαλώντας τους Χιώτες να παρευρεθούν στην ομιλία του αύριο στις 18:30 στο Ομήρειο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ