22.11.2013 16:21

Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια της!

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Γ. Αμπαζής, ενημέρωσε τον «π» ότι η πρόταση του Συλλόγου για την επικείμενη συγχώνευση των σχολικών μονάδων Λαγκάδας και Συκιάδας είναι η μετατροπή τους σε τετραθέσιο ολοήμερο.
Χθες, η επίσημη θέση του Συλλόγου προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι … ανύπαρκτη. «Στηρίζουμε προτάσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών και των δυο χωριών, εκφράζοντας το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα και διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι κανένα από τα δυο σχολεία δε θα οδηγηθεί σε εγκατάλειψη και ερήμωση», αναφέρει.
Νωρίτερα καλούν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τις κοινότητες των δυο χωριών να μην πέσουν στη φάκα της λογικής «μπροστά στα χειρότερα, να επιλέξουμε το Α ή το Β μικρότερο κακό».
Είναι εμφανές ότι ο Σύλλογος Δασκάλων υπερασπίζεται πρώτα απ’ όλα τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών. Άλλο όμως αυτό κι άλλο οι ανάγκες των μαθητών. Δεν είναι απαραίτητο ότι συμβαδίζουν. Ποντάρει δε στον τοπικισμό και την εντοπιότητα των διορισμένων στα σχολεία εκπαιδευτικών για να συντηρήσει μια διαρκώς φθίνουσα μαθητική κατάσταση. Κρίμα γιατί, προς στιγμήν, εμφανίστηκαν σημάδια ωριμότητας…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ