11.9.2024 17:06

"Η κυβερνητική ετοιμότητα πνίγεται σε μια νεροποντή και αφήνει τα παιδιά χωρίς μεταφορά στο σχολείο!"

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Ο Αδαμάντιος Κοραής»

Με το πρώτο κουδούνι φάνηκαν τα προβλήματα στα σχολεία. Τι κι αν η κυβέρνηση μιλάει για ετοιμότητα....οι μεταφορές των μαθητών είναι στον αέρα ενώ με την πρώτη νεροποντή φαίνεται η έλλειψη συνολικού σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης στα σχολεία, με πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα να αντιμετωπίζουν προβλήματα (πλημμύρες, φθορές κλπ), ορισμένα και στη Χίο. Απαιτούμε να γίνει άμεση καταγραφή και πλήρης αποζημίωση των όποιων ζημιών παράλληλα (επιτέλους) με ένα σχεδιασμό ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των σχολείων!

Επιπλέον, με ευθύνη της περιφέρειας και του κράτους δεν δικαιολογείται μεταφορά για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων και νηπίων (Α και Β). Δεν δικαιολογούν δικό τους συνοδό και μάλιστα προκαλούν λέγοντας να πληρώνουν οι γονείς εισιτήριο ώστε να συνοδεύουν οι ίδιοι τα παιδιά τους....

Καλούμε τους γονείς να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση. Η κυβέρνηση είναι ικανότατη στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής και "ανίκανη" όταν πρόκειται για την επίλυση των αυτονόητων!

Οι ανάγκες των σχολείων και της μόρφωσης των παιδιών μας δεν μπορεί να λογαριάζονται ως κόστος!

Aπαιτούμε τώρα με ευθύνη της περιφέρειας και του κράτους να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των μαθητών από τα ακριτικά χωριά της Χίου προς τα σχολεία τους. Τώρα άμεσα να προσληφθούν συνοδοί για την ασφάλεια των παιδιών. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ