21.5.2024 17:00

Η μαθητική στέγη «Το Σπίτι της Μαρίας» ανοίγει τις πόρτες του σε νέους μαθητές

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, με γνώμονα την προσφορά στην εκπαίδευση και την κοινωνία, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τη Μαθητική Στέγη «Το Σπίτι της Μαρίας» την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προτύπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Μια Στέγη Αριστείας και Προσωπικής Ανάπτυξης

Η Μαθητική Στέγη, που φέρει το όνομα της εμπνεύστριάς της, Μαρίας Τσάκου, ιδρύθηκε το 2013 από τον Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο και την οικογένειά του. Στεγάζεται στα Καρδάμυλα της Χίου και λειτουργεί υπό την αρωγή του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Βασικός στόχος της Στέγης είναι να προσφέρει σε 20 προσεκτικά επιλεγμένους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για την εκπαιδευτική τους πρόοδο, την προσωπική τους ανάπτυξη και την ενδεχόμενη σταδιοδρομία τους στη ναυτιλία.

Οι μαθητές που φιλοξενούνται στη Στέγη έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε σχολεία των Καρδαμύλων (Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, Ναυτικό Επαγγελματικό Λύκειο), να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις, παιδαγωγικές ομιλίες, αθλητικά και κοινωνικά προγράμματα, και να λάβουν οικονομική στήριξη για τις σπουδές τους.

Ευκαιρία για Νέα Αρχή

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, η Μαθητική Στέγη θα ανοίξει τις πόρτες της σε 10 νέους μαθητές, οι οποίοι θα επιλεγούν με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια από ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιλογής στην ενημερωτική εκδήλωση της 24ης Μαΐου.

Ένα Φάρος Ελπίδας και Στήριξης

Η Μαθητική Στέγη «Το Σπίτι της Μαρίας» αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και την προσφορά ευκαιριών σε νέους ανθρώπους.

Η Στέγη φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα φάρο ελπίδας και στήριξης για οικογένειες και μαθητές που επιθυμούν να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν ένα λαμπρό μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ