1.10.2024 15:00

ΚΑΠΗ και "Βοήθεια στο σπίτι" τιμούν την παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, η οποία τιμάται την 1η Οκτωβρίου, φορείς και υπηρεσίες της Χίου διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ζητήματα της τρίτης ηλικίας, αλλά και την ψυχαγωγία και την ενεργό συμμετοχή των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην πλατεία Βουνακείου

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Χίου, οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν πολύτιμη φροντίδα και υποστήριξη στους ηλικιωμένους, διοργάνωσαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην πλατεία Βουνακείου. Μέσα από ενημερωτικό υλικό και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πίεσης, οι εργαζόμενοι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης, που συχνά βιώνουν οι ηλικιωμένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στη Δημοτική Ενότητα Χίου, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρετεί περισσότερους από 100 ωφελούμενους.

Πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις από το ΚΑΠΗ

Παράλληλα, το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και η αρμόδια αντιδημαρχία έχουν προετοιμάσει μια σειρά από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

  • Εργαστήρι Ζωγραφικής σε Ύφασμα: Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει ένα εργαστήρι ζωγραφικής σε ύφασμα, προσφέροντας στους ηλικιωμένους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες.

  • Θέατρο Σκιών για μικρούς και μεγάλους: Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στο Ομήρειο, θα παρουσιαστεί η παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής». Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται τόσο σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και σε μέλη του ΚΑΠΗ, με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των γενεών και να προωθήσει τη διαγενεακή επικοινωνία και κατανόηση.

  • Μουσική εκδήλωση με τη χορωδία του ΚΑΠΗ: Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, η αυλή του ΚΑΠΗ θα πλημμυρίσει μελωδίες, καθώς η εθελοντική ομάδα «ΘΑΛίΑ» και η χορωδία του ΚΑΠΗ θα παρουσιάσουν μια μουσική εκδήλωση για την ψυχαγωγία των μελών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ