18.11.2016 9:02

Κατσίκι και πενηντάευρω..

Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΒΟΣΚΗΣΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ

Βαριά χρηματικά πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι που τα κοπάδια τους βοσκούν ανεξέλεγκτα και χωρίς  επιτήρηση σε μη καθορισμένα βοσκοτόπια ή κυκλοφορούν αδέσποτα στους δρόμους δημιουργώντας πολλαπλούς κινδύνους ατυχημάτων. Τα νέα αυτά μέτρα προβλέπεται να υλοποιηθούν άμεσα από την ειδική δημοτική επιτροπή που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό. « Η επιτροπή δεν είναι τιμωρός των κτηνοτρόφων. Κατανοούμε τις δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της έλλειψης βοσκήσιμων εκτάσεων, της ανομβρίας και των μειωμένων επιδοτήσεων που λαμβάνουν. Δεν είναι όλοι οι κτηνοτρόφοι ασυνείδητοι αλλά δυστυχώς υπάρχουν ορισμένοι που δεν τηρούν τους κανόνες και πρέπει να τιμωρούνται», ανέφερε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιβή Ποταμούση.

Η επιτροπή θα βεβαιώνει πρόστιμα στον κτηνοτρόφο για κάθε κατσίκα που βόσκει παράνομα ή βρίσκεται χωρίς επιτήρηση στο δρόμο. « Αν η κατσίκα είναι δεσπόζουσα ο κτηνοτρόφος στον οποίο ανήκει θα πληρώνει 50 ευρώ για την αυθαίρετη βόσκηση και 10ευρώ ημερησίως για τη φιλοξενία του ζώου σε ειδικό χώρο μέχρι την ημέρα που θα το παραλάβει», υπογράμμισε η αντιδήμαρχος προσθέτοντας ότι στην περίπτωση των αδέσποτων κοπαδιών, η επιτροπή έχει το δικαίωμα να τα βγάζει στη δημοπρασία ή να δίνει την άδεια του σφαγιασμού τους και εν συνεχεία τη διανομή του κρέατος σε κοινωφελή ιδρύματα ή στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ