11.10.2024 11:40

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου: Η 1η ομιλία για την Ψυχική Υγεία στο Book Cafe!

«Οι διαταραχές λόγου και οι ψυχολογικές επιπτώσεις μετά από νευρολογικές παθήσεις». Νέος κύκλος ομιλιών 2024/2025.

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:

«Οι διαταραχές λόγου και οι ψυχολογικές επιπτώσεις μετά από νευρολογικές παθήσεις»

που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 στις 18:00 στο ζεστό περιβάλλον του Book Cafe του Βιβλιοπωλείου Πυξίδα (Απλωταριάς 34).

Δύο εξειδικευμένες επαγγελματίες στον τομέα της ψυχικής υγείας, η Ραφαέλα Ζαχαριά, Ψυχολόγος, και η Σμαρώ Σκουλαρίδου, Λογοθεραπεύτρια, θα μας μιλήσουν για τις επιπτώσεις των νευρολογικών παθήσεων στον λόγο και την ψυχολογία, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν πολλούς από εμάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους!

 

Οι διαταραχές λόγου και οι ψυχολογικές επιπτώσεις που εμφανίζονται μετά από νευρολογικές παθήσεις είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που επηρεάζει την ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων. Νευρολογικές παθήσεις, όπως εγκεφαλικά επεισόδια, τραυματισμοί στο κεφάλι, νόσος του Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες διαταραχές του νευρικού συστήματος, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές δυσκολίες στην επικοινωνία.

Αυτές οι διαταραχές του λόγου μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του ατόμου να μιλά καθαρά, να κατανοεί τον προφορικό λόγο ή ακόμα και να εκφράζεται γραπτά. Παράλληλα, οι ψυχολογικές επιπτώσεις, όπως η κατάθλιψη, το άγχος ή η χαμηλή αυτοεκτίμηση, συχνά επιδεινώνονται λόγω των προκλήσεων στην επικοινωνία και την κοινωνική απομόνωση που μπορεί να προκύψει.

Η κατανόηση και η αντιμετώπιση αυτών των επιπτώσεων είναι καθοριστική για την υποστήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν τέτοιες προκλήσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους και βοηθώντας τα να διατηρήσουν τη λειτουργικότητα και την κοινωνική τους ένταξη.
Πληροφορίες: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, τηλ. 2271020000, www.kpechios.org.

Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία για ενημέρωση και συζήτηση γύρω από ένα τόσο σημαντικό θέμα!

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ