5.6.2013 12:50

Κι αυτό πίσω ολοταχώς…

6 ΜΗΝΕΣ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

Η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου ακολουθεί τα βήματα όλων των δημόσιων έργων. Πάει προς τα πίσω με καθυστερήσεις που οφείλονται κυρίως στην αδυναμία της κατασκευάστριας εταιρίας να ανταποκριθεί στις  τις συμβατικές της υποχρεώσεις, λόγω της γενικότερη οικονομικής στενότητας που επικρατεί στην αγορά.

Στο συγκεκριμένο έργο η ΠΡΟΤΕΚΑΤ Α.Ε. αδυνατεί να ανταποκριθεί επαρκώς  στις συμβατικές της υποχρεώσεις επειδή δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα, εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζει από προηγούμενη κοινοπραξία άλλου έργου με συνεργαζόμενη εταιρία που πτώχευσε, με αποτέλεσμα να έχει κληρονομήσει τα χρέη και όλα τα άλλα  προβλήματα που απορρέουν από μια τέτοια εξέλιξη.

«Κουβαλάμε βαρίδια από προηγούμενη εμπλοκή σε άλλα έργα με συνεργαζόμενη εταιρία, που δεν μας επιτρέπουν να προωθήσουμε όσο θέλουμε το έργο της Χίου», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Γ. Δημητρακόπουλος επισημαίνωντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ροή των κρατικών πιστώσεων των 7.402.000 ευρώ. Όπως υποστηρίζει όμως το πρόβλημα είναι ελεγχόμενο και θα προσπαθήσουν οι καθυστερήσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες.                                                             

Το χρονοδιάγραμμα

Τα πέντε κτίρια που θα στεγαστούν το Μεταβατικό Εφετείο, το Πρωτοδικείο, την Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Ειρηνοδικείο, το Υποθηκοφυλακείο, το Δικαστήριο Ανηλίκων και το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου,  σύμφωνα με την τρέχουσα ροή των έργων με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα παραδοθούν στα μέσα  του 2016 κι όχι τον Φεβρουάριο του 2015, όπως ορίζεται από την τριετή σύμβαση.                                                                                                                   

Οι κατασκευές

Οι εργασίες άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2011 και έως τώρα έχουν  σχεδόν ολοκληρωθεί με καθυστέρηση οι χωματουργικές εργασίες, από τις οποίες απομένουν οι διαμορφώσεις των αύλειων χώρων και οι φυτοτεχνικές  κατασκευές.

Στα τρία κτίρια έχει κατασκευαστεί ο πρώτος από τους τρείς ορόφους και τα άλλα δύο βρίσκονται ακόμη στο επίπεδο των θεμελιώσεων . 

Το συνολικό  εμβαδόν του οικοπέδου είναι  5.657 m2, το κάθε  κτίριο θα αποτελείται από τρείς υπέργειους ορόφους, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, το συνολικό εμβαδόν των υπέργειων κατασκευών  θα είναι 4.887,94 m2 και των υπόγειων 2.064,85 m2.

Οι κατασκευές θα σέβονται την τοπική αρχιτεκτονική και τα μορφολογικά της στοιχεία με κυριαρχία της επένδυσης με Θυμιανούσικη πέτρα και στο  κεντρικό εσωτερικό τμήμα του κάθε κτίσματος θα υπάρχει αίθριο με στοά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ