10.12.2013 15:57

Κοσμοσυρροή

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα του δήμου και της υπηρεσίας Πρόνοιας από τις επικοινωνίες των άπορων πολιτών και των συλλογικών οργάνων, που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν τα κριτήρια που πρέπει να διαθέτουν και τα έγραφα που απαιτείται να  καταθέσουν, για να ενταχθούν στον κατάλογο του Κοινωνικού Τιμολογίου και να πληρώσει ο Δήμος το χρέος τους στη ΔΕΗ για να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Δεκάδες

Έως χθες το μεσημέρι, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, είχαν  γραφτεί ήδη 10 δημότες, αλλά είναι σίγουρο ότι μέχρι τις γιορτές –  άτυπο χρονικό όριο που έχει τεθεί  για να έχουν ρεύμα τις ιδιαίτερα σημαντικές αυτές μέρες – θα έχουν καταγραφεί αρκετές δεκάδες σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Για να ερευνηθεί σε πρώτη φάση το δικαίωμα ένταξης οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν στην Υπηρεσία Πρόνοιας το εκκαθαριστικό της Εφορίας, μια φωτοτυπία της ταυτότητας τους, έναν παλιό και ένα νέο λογαριασμό της ΔΕΗ.                                                                                                                          Στη δεύτερη φάση θα ζητηθεί και η κατάθεση ληγμένων ή με οριακή ημερομηνία λήξης λογαριασμών για να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να προωθηθούν οι αιτήσεις και με  ημερολογιακή προτεραιότητα.

 Περισσότερες λεπτομέρειες  θα γνωστοποιηθούν  μετά από τη σύσκεψη του δήμαρχου με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο, Ηλία Κλεισσά.

Επιφυλακτικοί

Στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή ο επικεφαλής της «Νέας Αντίληψης» ζήτησε να γίνει προσεκτική καταγραφή, ώστε να ευνοηθούν όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη. Πιο οξύς ο Μ. Σκούφαλος επέκρινε τη μέθοδο που ξεκίνησε από την Κεντρική Ένωση Δήμων. «Μετράτε πεθαμένους ψήφους ενόψει εκλογών», τόνισε, κατηγορώντας τις δημοτικές αρχές ότι από τη μια αποδέχονται τις πολιτικές που οδηγούν στην ανέχεια κι από την άλλη προσπαθούν δήθεν να την καταπολεμήσουν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ