29.7.2024 13:55

Κώστας Λίνας- "Αντί της επίταξης η Κυβέρνηση να δώσει σοβαρά κίνητρα στους γιατρούς"

Στο επίκεντρο των δηλώσεών του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χίου Κώστα Λίνα, βρέθηκε η κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης στη Χίο, με τον ίδιο να εκφράζει την έντονη ανησυχία για τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νησί. Οι δηλώσεις του κ. Λίνα έρχονται σε μια περίοδο που η υγειονομική κρίση έχει επιδεινωθεί, ιδιαίτερα μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Λίνας υπογράμμισε ότι το θέμα της υγείας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του Εργατικού Κέντρου τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό, καθώς και σε εξοπλισμό, παραμένουν άλυτες για πάνω από πέντε χρόνια. Ειδικότερα, ανέφερε ότι το νοσοκομείο της Χίου αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού που διπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες, φτάνοντας τις 80.000-100.000 κατοίκους και επισκέπτες.

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καταλογίζοντάς του αποτυχία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στα περιφερειακά νοσοκομεία και αναφερόμενος σε «πόλεμο» που έχει κηρύξει κατά των γιατρών. Ο κ. Λίνας προέτρεψε τον υπουργό να δώσει κίνητρα στους γιατρούς, ώστε να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό στα περιφερειακά νοσοκομεία, προτείνοντας μάλιστα να εξισωθούν οι μισθοί των γιατρών με αυτούς των βουλευτών και των υπουργών.

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει ιδιώτες γιατρούς χαρακτηρίστηκε από τον κ. Λίνα ως «ακραίο μέσο», ενώ τόνισε ότι οι γιατροί εργάζονται με υπερπροσπάθεια και αυταπάρνηση, καλύπτοντας τις ανάγκες του συστήματος υγείας χωρίς επαρκείς πόρους και ανταμοιβές.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει το θέμα της υγείας σε προτεραιότητα, αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Επισημαίνοντας τις ελλείψεις στο νοσοκομείο της Χίου και στον ΕΦΚΑ, τόνισε ότι οι πολίτες πληρώνουν και δικαιούνται ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ