13.5.2024 12:07

Κουκλοπαιχνιδίσματα με τον Μάιλο με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τον αυτισμό

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η κουκλοθεατρική παράσταση που διοργάνωσε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου σε συνεργασία με την Μάγδα Βίτσιου και την Κωνσταντίνα Πλιάκα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πάνω από 40 παιδιά  συμμετείχαν στην κουκλοθεατρική αφήγηση και εμψύχωση του παραμυθιού «Μάιλο: Ένα αστεράκι στην αυλή μας». Μέσα από την ιστορία του μικρού αστεριού αναδείχθηκε η άγνωστη και τόσο παρεξηγημένη συμπεριφορά ενός παιδιού με αυτισμό αλλά και το δικαίωμά του στην αγάπη, τη φιλία, την αποδοχή και την ένταξη. 

Η έκδοση του παραμυθιού "Μάιλο ένα αστεράκι στην αυλή μας" είναι μια πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» με συγγραφέα την ψυχολόγο Μαρία Καλογεράκη και εικονογράφο τον Αλέξανδρο Τζάλλα. Σκοπός του παραμυθιού είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τα χαρακτηριστικά του ατόμου με αυτισμό, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας κοινωνίας που ενσωματώνει τα άτομα με αυτισμό, ως μέλη με ίσα δικαιώματα στην αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία, την πλήρη κοινωνική συμμετοχή.
 Με την αγορά του, βοηθάτε τον Μάιλο να ταξιδέψει σε παιδικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Μάθετε περισσότερα στο www.kpechios.org

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ