9.7.2014 17:02

Κυνηγά τους κτηνοτρόφους για τα οφειλόμενα η Οικονομική υπηρεσία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣ ΟΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΧΤΥΠΑ»ΤΟΥΣ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Εκτός επιδοτήσεων απειλούνται να μείνουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού λόγω των οφειλών τους στον Δήμο  για τη χρήση γης.
Η οικονομική υπηρεσία του δήμου απαιτεί από τους κτηνοτρόφους την πληρωμή ποσών που ανέρχονται από 500 έως 1500 ευρώ αντιμετωπίζοντας τους κτηνοτρόφους ως... μεγαλοοφειλέτες , βάζοντας τους το μαχαίρι στον λαιμό την ίδια ώρα που άλλοι ιδιώτες οφείλουν στο Δήμο ποσά άνω των 50.000 ευρώ και παραμένουν ανενόχλητοι από την ίδια υπηρεσία.
Η ΛΑΣ καταγγέλλει αυτή τη διαδικασία αναφέροντας « η Διεύθυνση της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, ταμπουρωμένη πίσω από το «νόμο», σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου,  δεν δίνει το απαραίτητο χαρτί ρύθμισης οφειλών , προκειμένου οι άνθρωποι να εισπράξουν τις επιδοτήσεις τους, αφού τους ζητά προκαταβολή 20%, που μεταφράζεται σε 1000, 1500, 2000 ευρώ  προκειμένου να γίνει η ρύθμιση. Βεβαίως οι κτηνοτρόφοι είναι οι εύκολοι στόχοι σε αντίθεση με τους μεγαλοοφειλέτες , προς τους οποίους η δημοτική Αρχή και  Δ/νση της οικονομικής υπηρεσίας αρκείται και πάλι στο ταξικά νόμιμο του «δεν έχουν να πληρώσουν» κι ας λειτουργούν πολλοί από αυτούς τις επιχειρήσεις τους».
Η ΛΑΣ προτείνει δυο λύσεις για το θέμα,  η οικονομική υπηρεσία να κάνει διακανονισμό με διασταλτικότητα του νόμου, που σημαίνει να παραβλέψει την προκαταβολή και να ρυθμίσει τις υπόλοιπες δόσεις παρέχοντας και το αντίστοιχο έγγραφο για τις επιδοτήσεις αλλιώς ο  δήμαρχος εφόσον έχει την άρνηση του Δ/ντη της οικονομικής υπηρεσίας  να προχωρήσει σε εντέλλεσθε ώστε να γίνει η παραπάνω ρύθμιση παρακάμπτοντας την προκαταβολή.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ