14.7.2012 12:46

Με φουντάνες η ΔΕΥΑ Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΔΕΥΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Τη στήριξη της ΕΔΕΥΑ, εξασφάλισε ο Μ. Φυτούσης, ως  πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια ένταξης της Χίου στο πρόγραμμα  επιδότησης της λειτουργίας υδρευτικών φουντάνων, αλλά και απεμπλοκής των έργων κατασκευής τους από το χρονοβόρο σύστημα των δύσκολων αδειοδοτήσεων.                                                                                           

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, στην σύνοδο των ΔΕΥΑΧ όλης της Ελλάδας που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Ομήρειο κατάφερε να  αποσπάσει τη δέσμευση των στελεχών του διοικητικού της συμβουλίου ότι θα  βοηθήσουν στην τροποποίηση του σχετικού νόμου, που επιτρέπει την χωρίς άδεια κατασκευή πισίνων, αλλά για την δημιουργία φουντάνων υποδοχής και αποθήκευσης του νερού της βροχής, θέτει όρους και προϋποθέσεις που στην ουσία αποτρέπουν, αν όχι απαγορεύουν την κατασκευή τους!

« Εμείς ζητάμε διαχρονικά να μας δοθεί η δυνατότητα με την κατασκευή τους να λύσουμε ένα σημαντικό μέρος από το υδρευτικό μας πρόβλημα και η πολιτεία πριμοδότησε την κατασκευή πισίνων. Είναι ένα απαράδεκτο μέτρο που πρέπει να ανατραπεί με την διευκόλυνση της κατασκευής έργων κοινής ωφέλειας με πολύ μεγαλύτερη ανάγκη και απήχηση. Η ΕΔΕΥΑ μπορεί να μας βοηθήσει τόσο με τη νομική της υπηρεσία, όσο και με τις προσωπικές γνωριμίες των μελών της. Έχω δει με παρεμβάσεις τους να αλλάζουν νόμοι και να τροποποιούνται διατάξεις. Το ίδιο μπορεί να πράξει και τώρα».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΕΥΑ έδειξε κατανόηση και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ  και δήμαρχος Ρέθυμνου Κρήτης Γ. Μαρινάκης δηλώνει ότι υπάρχουν περιθώρια όχι μόνο στήριξης, αλλά και πάρα πολλές ελπίδες επιτυχίας. Επέστησε όμως την προσοχή σε ένα πολύ λεπτό σημείο της υπόθεσης.

« Η πολιτεία έθεσε αυτούς τους όρους για να αποφύγει τα φαινόμενα όταν με αδειοδότηση για υπόγεια ή…ξωκλήσσια κατασκευαζόταν πολυκατοικίες και βίλες. Όποιος καίγεται στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι, αλλά αυτή δεν είναι δικαιολογία σοβαρού κράτους. Η πολιτεία οφείλει να διευκολύνει την κατασκευή απαραίτητων έργων και είναι εκείνη που έχει την ευθύνη για την τήρηση των προδιαγραφών, τον σεβασμό των εγκυκλίων και  τους ελέγχους νομιμότητας των κατασκευών. Αν κάνει σωστά τη δουλειά της δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ