21.10.2024 8:30

Με μεγάλη συμμετοχή η καθιερωμένη συνεστίαση του Ιερού Τάγματος Αγίου Παντελεήμονος

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου του Ιερού Τάγματος Αγίου Παντελεήμονος Λιβαδίων, η οποία περιλάμβανε συνεστίαση με τσάι, καφέ και κεράσματα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Χανδρής στην πόλη της Χίου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου, όχι μόνο από τις περιοχές των Λιβαδίων, αλλά και από το Βροντάδο και τη Χώρα, καταδεικνύει την αναγνώριση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου του Ιερού Τάγματος Αγίου Παντελεήμονος από τους κατοίκους του νησιού. Παράλληλα, αντανακλά τη φιλότιμη και θετική δραστηριότητα των μελών του, που συνεχίζουν την ιερή παρακαταθήκη της κοινωνικής προσφοράς, την οποία τους άφησε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χίου και ιδρυτής του Ιερού Τάγματος στην παραλία των Λιβαδίων, Παντελεήμων Φωστίνης.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Στον πρόλογο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Ιερού Τάγματος Αγίου Παντελεήμονος, Βασίλης Σαρμουσάκης, μίλησε για την πρόσφατη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης έδωσε την ευχή του στο Τάγμα και στα μέλη του για τη συνέχιση του πολυσήμαντου φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου τους, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στις δραστηριότητες του Συλλόγου του Ιερού Τάγματος. Αναφερόμενος στον μακαριστό Μητροπολίτη Παντελεήμονα Φωστίνη, ο κ. Σαρμουσάκης ανέφερε ότι τον γνώρισε μέσα από τα συγγράμματά του όταν ήταν φοιτητής στη Χάλκη και τον θαύμαζε, διδασκόμενος από αυτά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους ήταν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη, Παντελή Βρουλή, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουρνιάς, ο οποίος είναι και μέλος του Τάγματος. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων «ο Γεώργιος Βούρος» Λουκάς Αμπελιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης «Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας» της Αγίας Παρασκευής Καστέλλου, Κώστας Μιμίδης, και πλήθος κόσμου που χάρηκε την όμορφη συνεστίαση.

Ο Πρόεδρος του Ιερού Τάγματος Αγίου Παντελεήμονος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν γι' αυτήν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε σε δύο νέα κορίτσια, την Μπέτυ και τη Νικολέτα, που αφιέρωσαν χρόνο μετά το σχολείο τους για να μοιράσουν προσκλήσεις.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τα καταστήματα που προσέφεραν τα πλούσια δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, τα οποία μοιράστηκαν στον κόσμο. Τέλος, ευχαρίστησε την Ασπασία Γιαννιώδη για τα δώρα-καλλυντικά της Oriflame, που προσέφερε στο κοινό της εκδήλωσης, σε συνεργασία με την Επίτροπο του Τάγματος, Μαρίνα Γιαννάκου.

Δημήτρης Ζαφείρης

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ